KözéletVideo365

Lesz gáz? Szíjjártó Péter New Yorkban emlegette Kiskundorozsmát (videóval)

Magyarországra továbbra is érkezik a földgáz, az oroszok a tranzitot nem állították le – mondta a külügyminiszter, aki New Yorkból jelentkezett be közösségi média oldalán. Szíjjártó Péter a videóban Szeged északnyugati városrészét is megemlítette, mint kifejtette, a Magyar Földgázszállító Zrt. tájékoztatása szerint Kiskundorozsmánál a szerződés és a tervek szerint történik a gázszállítás.

MAGYARORSZÁGRA TOVÁBBRA IS ÉRKEZIK FÖLDGÁZ

Kedden késő este több hír jelent meg arról, hogy a Gazprom leállította a földgázszállítást Lengyelország és Bulgária irányába is – kezdte bejelentkezését Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy mivel a hazánkba irányuló földgázszállítás jelentős része a déli útvonalon érkezik, tehát Bulgárián keresztül, így a hír nyugtalanító lehet.

Hangsúlyozta:

“a hír úgy pontos, hogy a Bulgáriának szánt gázmennyiséget nem szállítja a Gazprom. A tranzit azonban ettől független, ezért Magyarországra továbbra is érkezik a földgáz.”

Szijjártó arról is beszélt, hogy a Gazprom áttér egy másik fizetési módra, mivel rubelben kérik a gáz árát, azonban sikerült találni olyan megoldást, amely alapján Magyarország euróban utalhat: egy Gazprom Banknál létesített számlára küldik a pénzt, azt az intézet átváltja rubelre és ennek továbbutalása történik majd a Gazprom Export nevű cég számára. Mint a külügyminiszter hozzátette, a szlovákok is így fognak fizetni.

KISKUNDOROZSMÁN A VILÁG SZEME

A politikus hozzátette, hogy a Magyar Földgázszállító Zrt. tájékoztatása szerint Kiskundorozsmánál a szerződés és a tervek szerint történik a gázszállítás Magyarország irányába. Szíjjártó Péter Szeged északnyugati városrészének említését követően megnyugtatta a nézőket:

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a Bulgáriának szánt gázmennyiség le nem szállítása nem jelenti a Bulgárián keresztüli tranzit leállítását” – emelte ki.

Kiskundorozsma, rajtad a világ szeme!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb