Közélet

Ma dönt a kormány: marad vagy megy az árSTOP? Semjén Zsolt szerint “bölcs döntés” fog születni

A kormány a szerdai kormányülésen hozza meg döntését az élelmiszerár-stop kapcsán – nyilatkozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ATV megkeresésére. A KDNP-s politikus arról beszélt, hogy az “inflációs szempontok” már teljesültek, nomeg arról is, hogy a kormány “bölcs döntést” fog hozni, amely nem csak igen vagy nem lehet, hanem a kettő között “más érték” is.

“JELZEM, AZ INFLÁCIÓS SZEMPONTOK MÁR TELJESÜLTEK”

“Mint egy keresztényszociális, kereszténydemokrata párt, a szociális szempontok alapján hívei voltunk ennek a szabályozásnak” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke az ATV azon kérdésére, hogy a kormány szerint meg kell-e hosszabbítani az élelmiszerár-stopot, ami május 1-én, most vasárnap jár le, és hat termékre, köztük a csirkefarhátra vonatkozik.

“Jelzem, hogy az inflációs szempontok teljesültek, hiszen akár a benzin, akár az élelmiszer tekintetében ennek a jótékony hatása tükröződött az infláció vonatkozásában. Meg kell nézni a többi országgal összehasonlítva, a magyar inflációs szám vállalhatónak mondható” –  jelentette ki.

MA LESZ KORMÁNYÜLÉS, SEMJÉN SZERINT A “BÖLCS DÖNTÉST” MA FOGJÁK MEGHOZNI

Semjén Zsolt az ATV kérdésére azt mondta: szerdán lesz kormányülés, “akkor össze kell nézni az inflációs számokat, össze kell nézni a nemzetközi, gazdasági trendeket, meg kell hallgatni a tapasztalatokat és a kormány bölcs döntését meg fogja hozni a szerdai kormányülésen” – fogalmazott.

Arra, hogy a KDNP és ő miniszterelnök-helyettesként támogatja-e az élelmiszerár-stop meghosszabbítását, Semjén Zsolt azt mondta:

“ezeket az adatokat figyelembe véve kell meghozni a döntést, ami nemcsak egy igen, vagy egy nem lehet, hanem a kettő között lehet más mérték kérdése is”. 

1000 FORINT LEHETNE AZ ÉTOLAJ, HA MEGSZŰNNE AZ ÁRSTOP

A Portfolio.hu a múlt héten úgy számolt, hogy ha megszűnne az árstop, akkor

  • egy liter napraforgóolaj 720 forint helyett akár 1000 forintba is kerülhetne,
  • a csirkemell ára 1600 forintról 2000 forintra,
  • a sertéscomb a mostani 1400 forintról kilónként 1600 forint közelébe emelkedhetne,
  • míg az UHT-tej ára 274 forintról 330 forintra ugrana.​

MÁR A MÚLT HÉTVÉGÉN BEINDULT A “PÁNIKVÁSÁRLÁS”

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem voltak, akik az árstopos termékekből is többet vásároltak.

A Szeged365 olvasói arról számoltak be, hogy a napokban több szegedi szuper – és hipermarketben is rengeteg üres polccal lehetett találkozni, ezeket a tudósításokat az alábbi poszunktra kattintva találod meg, a bejegyzés komment szekciójában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb