Kikapcs

Egy ízig-vérig szegedi vígjáték sorozat debütál hamarosan – exkluzív Szeged365 interjú Juhász Kund rendező, operatőrrel

Egy ízig-vérig szegedi sorozat debütál várhatóan május végén a Youtube-on. A Kiadva című vígjáték azért is különleges, mert ez az első olyan sorozat az országban, amely nem Budapesten, a Balatonon, vagy éppen egy kitalált településen játszódik, hanem egy vidéki nagyvárosban. Ez pedig még nem minden, a sorozat sajátosságát még az adja, hogy csak szegediek, illetve szegedi kötődésű alkotók és művészek dolgoznak a produkcióban. Interjúnkban Juhász Kund, a készülő sorozat rendezője és operatőre árult el néhány izgalmas részletet a vígjátékról.

A SOROZAT EGYEDI KÉPI VILÁGA ELTÉR A MÁR MEGSZOKOTT HAZAI PRODUKCIÓKTÓL

A sorozat ötlete a Drága örökösök tévés produkcióból és a szegedi Pinceszínház társulatából jól ismert Rácz Lászlótól ered, aki megálmodta Szegedre ezt a történetet. Juhász Kund, mint ahogy beavatott bennünket teljesen szabad kezet kapott a sorozat képi világának kialakításában, ami jelentősen eltér majd a szokásos magyar sorozatokétól, inkább tükröz majd egy mozis képi világot, ahelyett, amit már megszokhattunk a hazai produkciókból.

A TÖRTÉNET EGY KIADÓ INGATLAN ÉS ANNAK LAKÓI KÖRÜL FOROG

A főszerepet Hardi Csaba játssza majd, aki korábban Szegeden tanult. Ő egy pszichológust alakít, aki anyagilag nem áll a helyzet magaslatán és ezért kiad egy ingatlant, ahová mindenféle náció beköltözik. Az ő életükből, mindennapjaikból bontakozik ki a történet. A bejárónőt Kakuszi Réka, a Pinceszínház művésze fogja játszani, az elmebeteg postás szerepében a több humorfesztivált is megjárt Frank Györgyöt láthatja majd a közönség. A színészgárdához két fiatal lány is csatlakozott, Huszár Krisztina és Hamza Vanessza személyében. Az igazi humorfaktort pedig maga az ötletgazda, Rácz László játéka varázsolja majd a képernyőre, avatott be a részletekbe bennünket Juhász Kund.

ISMERŐS SZEGEDI HELYSZÍNEK TŰNNEK FEL A SOROZATBAN

Azt is megtudhattuk, hogy a sorozatban nagyon sok szegedi helyszín is fel fog tűnni, ami ismerős lehet bárkinek a Napfény városában: a stáb forgat például a Kárász utcán, belvárosi kávézóban, Hattyas telep emblematikus sörözőjében, kisboltban, ami a Mátyás templom mellett a Dobó utcában található, maga a sorozat középpontjában álló ház pedig Béketelepen található. Sőt, Juhász Kund azt is elárulta számunkra, a jelenetek közötti vágóképeken is Szeged látványosságai fognak megjelenni a produkcióban.

Az érdeklődők május végétől a Youtube-on keresztül tekinthetik majd meg a sorozat első epizódját. Egy-egy rész körülbelül félórás lesz, amit az alkotók az elejétől a végéig megtöltenek pörgős cselekménnyel és sok-sok humorral.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ JUHÁSZ KUNDDAL

Podcastinterjúnkban további részleteket tudhatsz meg a készülő sorozatról Juhász Kund rendező és operatőrtől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb