Mindenmás

Napi pakk: napsütéses, vidám Anyák napjára ébredtünk, irány a Majális

Szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédiket ezen a szép májusi vasárnapon. Még a nap is kisüt ma a tiszteletükre, és nem kevésbé a majálisozni indulók kedvéért. Így ha a szabadban töltenéd a nap túlnyomó részét, nem kell esőtől, széltől tartanod. De mielőtt útnak indulsz, böngészd át a Szeged365 Napi Pakkot, mutatjuk a mára tervezett szegedi programokat is!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

kedves FülöpJakab, József, Zsigmond, Bánk, Benedek, Berta, Fédra, Tétény, Benignusz, Szvetlána, Gyopárka és Leontina!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Gondoltad volna? 622 éves a májusfa állításának hagyománya
    A májusi zöld ágat, a májusfát a székelyek jakabfának, jakabágnak, hajnalfának is hívták, másutt májfának nevezik. A májusfaállítás hazánk egész területén ismert. A májusfát elsősorban a legények állították a lányoknak. Régen a fát főként lopták a legények, s ezért a hatóságok igen sokszor tiltották a szokást. A májusfával adta tudtára a legény a falunak, hogy melyik lánynak udvarol.
  • Magyarországon május első vasárnapja Anyák napja. Az ókori Görögországban már ünnepelték Rheát, az istenek anyját. Ehhez fűződik az első olyan alkalom, amikor az anyaságról megemlékeztek. Angliában, 1600-as években, a húsvétot követő 4. vasárnap ünnepelték Máriát, Jézus anyját és ezzel együtt az édesanyákat is. Akik távol dolgoztak, szabadnapot kaptak, hogy hazalátogathassanak édesanyjukhoz.
  • 91 esztendővel ezelőtt adták át a rekordidő alatt felépült Empire State Building-et. New York város 102 emeletes, 381 méter magas épülete és egyik jelképe volt az Empire State Building, 42 éven át volt az USA legmagasabb épülete. A terveket három építész, Shreve, Lamb és Harmon készítették.
  • Ma éppen 28 éve, hogy versenybaleset következtében meghalt Ayrton Senna da Silva világbajnok Forma 1 pilóta, háromszoros világbajnok (1988, 1990, 1991).

MUTATJUK A MAI NAPRA TERVEZETT SZEGEDI PROGRAMOKAT, VAN VÁLASZTÉK BŐVEN

PARÁDÉS IDŐT KAPNAK A SZEGEDI ANYUKÁK

Igazi kellemes tavaszi időt ígér május első napja és vasárnapja is egyben. Időnkénti megnövekedhet ugyan a felhőzet, de a napsütés viszi majd a prímet. Esőre, záporra Szeged környékén nemigen lesz esély.

A légmozgás a hétvégén mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet picivel 20 fok fölött várható, vasárnap reggel pedig 9-10 fokot mérhetünk majd.

https://szeged365.hu/2022/04/30/meg-a-nap-is-kisut-szegeden-anyak-napja-es-a-majalis-tiszteletere/

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb