Kikapcs

Gino boldog: nagyot ment a három napos Szegedi Majális szombat estéje

Három év után tért vissza a Szegedi Majális, amely úgy tűnik, köszöni jól van. Sőt, jobban, mint valaha: tegnap közel telt házzal döngött a ringlispílezős – kolbászevős össznépi dzsembori az újszegedi Erzsébet Ligetben, előkerült az X-Faktoros szegedi Alee, velőtrázó sikolyok rázták fel a ligetet az XXL hinta tetejéről és csak úgy özönlöttek a gyanúsan cikk-cakkban közlekedő szegedi apukák, Spiderman-lufit és dobozos Arany Ászokat szorongatva.

Jövünk Zombori József fotóival, egy villám-helyzetjelentéssel és a harmadik nap programjaival, ahol egy olyan comeback is lesz, hogy a fal adja a másikat.

AMI NEM OKOZOTT MEGLEPETÉST: SOK EMBER, COMBOS ÁRAK

Három év kihagyást követően sejteni lehetett, hogy a szimpla második nap is nagyot fog menni, így is lett. Kifejezetten sokan voltak kint az X-Faktort megnyert, az utóbbi hetekben viszont ritkán látott szegedi srác, Alee fellépésén, a késő délutáni órákra rendesen teleszaladt a színpad előtti füves placc. Az árak – pont úgy, mint bárhol máshol – a ligetben is megizmosodtak, a Szeged365 olvasói az alábbi tételeket kommentelték be szombat délután:

  • dobozos Ászok 800 Ft,
  • lángos 800-1000 Ft közötti kezdéssel,
  • vattacukor 800 Ft,
  • kürtős kalács 1000-1500 Ft.

Az igazán embert (és pénztárcát) próbáló tétel az, ha az ember beszabadul a vidámparkba, István azt írta, hogy 50 perc alatt 12500 Ft-ot költött el egy gyerekkel, viszont arról is beszámolt, hogy az ételeket a “szokásos vásáros” árakon kínálták, nem voltak extra drágák.

NAPFÉNY JÁRJA ÁT A SZÍVEM ÚJRA, NYALAKA VISSZATÉR

Az “igazi” Majális persze ma kezdődik, ráadásul dupla helyszínen, az újszegedi Erzsébet Liget mellett a Zápor tónál is elindul a buli. Az utóbbi helyszínen az egyik programra még mi is felkaptuk a fejünket:

15:00 Happy Gang x 4F Club fúzió

– írja az esemény line up – ja, a fenti felállás pedig annyit takar, hogy a Happy Gang egyik arca, “Vitamin” (Móré András) és a 4F Club-os “Nyalaka” közösen pattan fel a színpadra, hogy lebombázzák tarján népét egy jóféle 90-es évekbeli magyar dancefloor-ral. A crossover-formáció két dolog miatt is érdekes,

  • egyrészt, a Happy Gang feloszlása óta a három tag közül Cory volt az, aki végighaknizta a hazai klubokat, fesztiválokat, Moha 2017-ben, 44 évesen halt meg, Vitamin pedig inaktív volt, most azonban pont ő lesz az, aki színpadra pattan majd,
  • a 4F Club pedig ott ért véget, hogy a rádiósként is legendás Béres Zoo Ausztráliába költözött, gyakorlatilag az elmúlt 20 évben nem lehetett hallani arról, hogy a két srác vagy a végig tátikázó Hajdú Szabina közül bárki is fellépést vállalna. Ez változik meg ma délután, Sallai Jani, alias “Nyalaka” a Zápor tónál tolja majd az Érdek Érzelmet, a Tangát és társait.

Ami szintén ütősnek ígérkezik – és itt, a neveket végignézve úgy tűnik, a minőség is rendben lesz – az Heincz Gábor Biga, Dr BRS és Varga Viktor közös fellépése a ligetben, ez utóbbi azért izgalmas, mert a három fickó pont ebben a formában hozta össze az utóbbi évek legnagyobb magyar mulatósát, konkrétan ezt:

A programok így néznek ki ma az Erzsébet Ligetben:

0.00 A Délikert Táncegyüttes és a Zsibongó Táncegyüttes műsora
11.00 X-Treme Tánciskola
11.30 Jó ebédhez szól a nóta
13.30 A Kozmosz Egyesület Akrobatikus Rock & Roll Tánciskola műsora
14.00 A Creative Dance Club műsora
14.30 A Diamond TSE műsora
15.30 ToP Dance Company – Akrobatikus Rock’n’roll bemutató
16.00 A Tápai Hagyományőrző Együttes műsora
16.30 Dél-alföldi Harmonika Zenekar
18.00 Útközband koncert
19.00 DR BRS-Varga Viktor-Heincz Gábor BIGA
20.30 Útközband koncert ráadás

…és így a Zápor-tónál:

10.00 Csiga duó
11.00 Kozmosz Együttes
12.00 Jó ebédhez szól a nóta – Várkonyi Tibivel
13.00 X-Treme Tánciskola
15:00 Happy Gang – 4F CLUB fúzió
16.00 Dollár Boys koncert

Fotók: Zombori József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb