Közélet

Reagált a Honvédelmi Minisztérium, hogy lesz-e újból általános hadkötelezettség

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nemzeti konzultációt kezdeményezne arról, hogy mind a férfiak, mind a nők számára bevezessék az általános hadkötelezettséget – írtuk meg még csütörtökön reggel. A kérdésről most elmondta a véleményét a Honvédelmi Minisztérium is.

Schmidt Mária egy szerdai véleménycikkében fejtette ki, hogy érdemes lenne nemzeti konzultációt kezdeményezni az általános hadkötelezettség visszavezetéséről. Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon – érvelt a cikkben az általános hadkötelezettség visszavezetése mellett a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

SCHMIDT MÁRIA VÉLEMÉNYE SEMMIBEN SEM EGYEZIK A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁVAL

Néhány órával később a kijelentésekre reagált a minisztérium is. “Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával” – szerepel a Honvédelmi Minisztérium csütörtöki, MTI-nek elküldött közleményében, vagyis, egyelőre nem kell tartani az általános hadkötelezettség visszavezetésétől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb