Közélet

Black Hawk helikopter jelent meg Szentes légterében

Egy különleges „sólyom”, egy Black Hawk jelent meg a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred légterében pénteken – adta hírül az alakulat közösségi média oldalán, mindezt egy honvédségi Airbus H-145M helikopter társaságában tette meg. A forgószárnyas gép le is szállt az alakulat sportpályáján a „BLACK SWAN 2022” nemzetközi különleges műveleti gyakorlat keretén belül.

Király Zoltán zászlós helyszínen készített fotói a legendás sólyomról:

Sikorsky Aircraft által fejlesztett és gyártott, egy fő és egy farokrotoros, két gázturbinával felszerelt UH–60 Black Hawk  az amerikai haderők számos ágában lát el szállítási és mentési feladatokat. A Black Hawk helikoptersorozat számos küldetés elvégzésére képes, többek között harcászati csapatszállításra, elektronikus hadviselésre és légi mentésre használják.

BLACK HAWK, A BLACK SWAN-EN

Az idén április 25. és május 13. között rendezik meg Magyarországon a Black Swan nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot, amelynek kapcsán még hetekkel ezelőtt szólt a Honvédelmi Minisztérium (HM): megnövekedett katonai járműforgalomra kell készülni az ország közútjain a következő hetekben.

A nemzetközi Black Swan 2022 három ország területén összesen több mint 600 katonát és más résztvevőt megmozgató nemzetközi gyakorlattá nőtte ki magát – magyarázta az eseményről Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője, hozzátéve: a magyar erők mellett amerikai, brit, cseh, horvát, lengyel, román, szlovák, szlovén és osztrák katonák is részt vesznek a gyakorlaton.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ติดเน็ต ais
'Fel a tetejéhez' gomb