Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel indul a hétvége Szegeden, változik a forgalmi rend a Vár utca aszfaltozása miatt

Végre kitört a hétvége, és örömünkre napsütéses szombat elé nézünk. Lesz egy kis felbolydulás azonban ma a közlekedésben, változik a forgalmi rend ugyanis a Vár utca aszfaltozása miatt. Kortyolj bele a kávédba egy nagyot, meghoztuk hozzá a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gizella, Szaniszló, Dalma, Napóleon, Bendegúz és Germán nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 72 éve, 1950 – ben megnyitották a Ferihegyi Repülőteret, a mai Liszt Ferenc Repülőtér elődjét.
  • 39 éve, 1983 – ban meghalt Romhányi József, “a rímhányó” író, költő (Frédi és Béni magyar szöveg, Kérem a következőt! ), érdemes művész.
  • 103 éve, 1919 – ben megszületett Eva Perón (“Evita”) argentín politikai vezető.

KORA NYÁRIAS MELEGGEL TAROL LE BENNÜNKET A HÉTVÉGE SZEGEDEN

Szombaton ismét gyakran zavarhatják meg felhők a napsütést, ugyanakkor a péntekhez képest hosszabb, naposabb időszakok lehetnek Szegeden. Elszórtan ezen a napon is kialakulhat eső, zápor, vagy zivatar. Többfelé élénk lehet a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalban 7 és 15, délután 20 és 27 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

A HÖLGYEKÉ LESZ A FŐSZEREP A REÖK – PALOTA LEGÚJABB KIÁLLÍTÁSÁN: ÖT SZEGEDI ALKOTÓNŐNEK ÁLLÍTANAK EMLÉKET

A századelő Szegedjét meghatározó nőalakokról szóló kiállítás nyílik a Reök-palotában. Az izgalmas tárlat európai uniós társfinanszírozással valósul meg, és május 7. és június 12. között várja majd a középpontjában álló öt hölgy életműve iránt érdeklődőket – írja az intézmény sajtóközleményében.

A HÉTVÉGÉN MEGBOLYDUL A KÖZLEKEDÉS A VÁR UTCA ASZFALTOZÁSA MIATT: MÓDOSÍTOTT ÚTVONALON KÖZLEKEDNEK MAJD A TROLIBUSZOK

Módosított útvonalon közlekednek a 9-es és 19-es trolibuszok május 7-én és 8-án a Vértói út, és a Makkosház végállomások irányában – írja az SZKT honlapján. Mint kiderült, erre azért van szükség, mert a Vár utcában aszfaltozási munkálatokat fognak végezni a hétvégén.

A HÉTVÉGÉN ASZFALTOZNAK, DE HÉTFŐTŐL VÉGLEGESSÉ VÁLIK A FORGALMI REND A STEFÁNIÁN

Pont egy héttel ezelőtt kezdte meg a kivitelező vállalat felmarni az aszfaltot és szintbe állítani a közműfedeleket a Vár utca és a színházi körforgalom között, majd most hétvégén, azaz május 7-én, és 8-án fognak itt aszfaltozni, tehát a Belvárosi híd irányából egyirányú lesz a forgalom. Ezt követően hétfőtől véglegessé válik a forgalmi rend a Stefánián.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb