SportVideo365

Sorra zsebelik be a Magyar Bajnoki címeket a Szatymazi Sportegyesület judósai – exkluzív interjú az edzővel és a versenyzőkkel

Taroltak a Szatymazi Sportegyesület judósai az április végén, Győrben megrendezett Junior Magyar Bajnokságon, ahol Ménesi Beatrix Magyar Bajnok lett, Zádori Bálint 3. helyezett, Tompa Márton pedig ötödikként végzett a saját súlycsoportjában. De nemcsak rájuk lehetünk büszkék, az egyesület tagjai már komoly eredményeket értek el a tatamin küzdve. Elszántak, elhivatottak és nem ismernek lehetetlent. A versenyekről, eredményekről és a judo szellemiségéről az egyesület versenyzőivel és edzőjével, Szabó Csabával beszélgettünk.

ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI SZINTEN IS SZÉPEN KINŐTTE MAGÁT AZ EGYESÜLET

Szatymazon a judo már nagy múltra tekinthet vissza, az egyesület 2003 -ban alakult. “Édesapám, Szabó Ödön alapította az egyesületet, én pedig hét éve vettem át a judo irányítását. Úgy gondolom, hogy országos, sőt nemzetközi szinten is nagyin szépen kinőttük magunkat” – árulta el Szabó Csaba az egyesület edzője.

IDÉN MÁR HÁROM BAJNOKSÁGON MUTATHATTÁK BE TUDÁSUKAT AZ EGYESÜLET VERSENYZŐI

Az egyesület növendékei idén már három bajnokságon mutathatták be tudásukat a tatamin: az ifi, a felnőtt, valamint a junior magyar bajnokságon. A Szeged melletti település versenyzői pedig ahol csak megjelentek, lezúzták az ellenfeleiket, a junior és a felnőtt bajnokságról arany éremmel térhettek haza a sportolók, de az ifi bajnokságon szerzett ezüst és bronzérmek is nagyon fényesen csillognak.

A JUDO FEGYELEMRE, KITARTÁSRA ÉS ALÁZATRA NEVEL

“A judo több mint egy sport. Ezt bizonyítja, hogy az edzéseken a sportolók és az edzők mindig egy meghajlássak köszönnek, tehát rögtön egy tiszteletadással kezdődik az egész edzés. Úgy gondolom, hogy a judo fegyelemre, kitartásra és alázatra nevel, ami nemcsak a sportban hasznos, hanem végigkíséri az embert az egész életében” – mondta el Szabó Csaba.

Pillants bele videóriportunk segítségével a Szatymazi Sportegyesület életébe, amelyben az egyesület versenyzői is mesélnek eredményeikről és arról, mit jelent számukra a judo.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb