Mindenmás

Napi pakk: 27 fokkal rajtol a Borfeszt-hét, mától végleges a forgalmi rend a Stefánián

Eljött a hét, amire 10-ből 10 borfanatikus (és úgy általában mindenki, aki szeret lazulni egyet a Széchenyi tér platánfáinak árnyékában) 2019. május 21. óta várt – három év Covid-kényszerszünet után péntektől visszatér a Szegedi Borfesztivál. Ünnepi hét kezdődik tehát, amelynek rögtön az elejét egy menetrend szerinti Szeged365 napi pakkal indítjuk, benne a legfontosabb napindító infókkal!

HÉTFŐ REGGELI NÉVSOROLVASÁS, AVAGY ISTEN ÉLTESSEN,

Gergely, Karola, Karolina, Kristóf, György, Katalin és Sarolta! Pár évforduló plusz születésnap, mára:

  • Ma van az Európa-nap, annak emlékére, hogy Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-i nyilatkozatában javaslatot tett az Európai Szén- és Acélközösség létrehozására.
  • 58 éve született Geszti Péter showman, zenész.
  • 73 éve született Billy Joel amerikai rockénekes, zongorista, zeneszerző és szövegíró.

A HÉT KÖZEPÉN BETOPPAN A NYÁR SZEGEDRE

Napsütötte hétfővel fordulunk rá a Szegedi Borfesztivál hetére, holnap 21-27 fok lesz Szegeden, élénk északnyugati széllel. Az igazi kánikula a hét közepén csap le ránk, csütörtökre az Időkép prognózisa 27 és 32 fok közötti csúcsértékeket jósol. 

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan zápor, zivatar még mindig kialakulhat. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél, zivatarok környezetében pedig átmenetileg erős, viharos lökések előfordulhatnak. Délután 21-27 fok valószínű.

MÁTÓL VÉGLEGES A FORGALMI REND A STEFÁNIÁN

Bő egy hete kezdte meg a kivitelező felmarni az aszfaltot és szintbe állítani a közműfedeleket a Vár utca és a színházi körforgalom között, a hétvégén lezajlott az aszfaltozás, mától pedig véglegessé válik a forgalmi rend a Stefánián.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb