Közélet

Időközi választás, Csanádpalotán: 73 százalékkal nyert a Lázár támogatta Perneki László

A független Perneki László nyerte a Csanádpalotán megtartott időközi választást, aki a szavazatok 73 százalékát megszerezve győzte le az eddigi polgármester Debreczeni Istvánt. A voksok, számszerűsítve:

  • Perneki László: 1026 szavazat,
  • Debreczeni István: 374 szavazat.

11 településen tartottak ma időközi választást, gyakorlatilag azokat rendezték meg, amelyeket a 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet miatt már nem tudtak megtartani. A 11-ből 10 helyen polgármestert, egy helyen pedig képviselőket választottak, Csongrád-Csanád megyében Csanádpalotán kellett voksolást tartani. Ennek előzménye az volt, hogy 2020. július 17-én feloszlatta magát fel a képviselő-testület, majd az őszre kitűzött időközit némi csúszást követően beleszaladt a fent említett veszélyhelyzeti dátumba (november 8-án lett volna eredetileg).

Perneki győzelmét Lázár János, a térség országgyűlési képviselője jelentette be közösségi média oldalán, ezt írta:

“Csanádpalota választott. A döntés egyértelmű, az itt élő polgárok a rend, a béke és a fejlődés mellett tették le a voksukat.”

A román határ menti kisvárosban képviselő-választást is tartottak, a hat helyéért tizennyolcan indultak, valamennyien függetlenként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb