Szegedi Arcok

Újabb öt évig irányítja kancellárként az SZTE-t Dr. Fendler Judit

2022. augusztus 1-jétől újabb öt évig látja el a Szegedi Tudományegyetem kancellári teendőit Dr. Fendler Judit – írta közleményében az SZTE. Kinevezését a 2022. május 2-i Szenátusi ülésen, Prof. Dr. Szabó Gábortól, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökétől vette át.

“A Szegedi Tudományegyetem kancellári megbízatását eddigi szakmai pályafutásom csúcsának tekintem, hiszen munkámmal Magyarország egyik legkiemelkedőbb oktató, kutató és gyógyító intézményét szolgálhatom” – fogalmazott az intézményt 2016. óta kancellárként irányító Dr. Fendler Judit, aki szerint az egész magyar felsőoktatás és az ország számára egyaránt fontos, hogy a szegedi egyetem megvalósíthassa azokat a szakmai fejlesztési terveit, melyek révén egyre előkelőbb helyre emelkedhet a világ egyetemeinek rangsorában.

Mint magyarázta, kancellárként mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdasági és társadalmi fejlődés igényeinek megfelelően változhasson az oktatás. Célja annak elősegítése, hogy az SZTE-n kiemelkedő tudományos eredmények szülessenek mind az alap-, mind pedig az alkalmazott kutatások területén és, hogy az iparral és más külső szereplőkkel való együttműködés révén nőjön az egyetem saját bevétel-termelő képessége. Egészségügyi közgazdászként kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy Szegeden és az egész régióban megvalósuljon a XXI. század igényeinek megfelelő betegellátás, és hogy nőjön az egyetem szakember-vonzási és megtartási képessége.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb