Mindenmás

Kiugrott a mozgó autóból a női (!) embercsempész, futva kapták el, letartóztatták

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a szerb nőnek, aki 17 illegális határátlépő csempészésében működött közre – írta hétfő reggeli közleményében az ügyészség. Mint korábban írtuk, péntek reggel egy illegális bevándorlókkal teli furgon csapódott villanykarónak a Szeged-Klebelsberg telepi fagyizó előtt, a sofőr – egy 35 éves szerb hölgy – gyalog próbált eliszkolni a helyszínen lévő cseh rendőrök elől.

A megalapozott gyanú szerint a nő azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. május 6. napján, 8 órakor Szeged külterületén felvett az általa vezetett autóba 17 szír állampolgárt. Már Szeged belterületén a szegedi és a cseh rendőri kontingens járőrei igazoltatni akarták a nőt, aki azonban nem állt meg, hanem az autóból kiugrott és megpróbált elszaladni. Az autó egy villanyoszlopnak ütközve állt meg, míg a nő szökését a rendőrök akadályozták meg, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. A gépkocsiban utazók sérülést nem szenvedtek.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés ténye, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és elrendelte a nő letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb