Közélet

Fellélegezhetnek a Kölcsey utcai bérlők? A Royal Hotel felújításával kapcsolatban megérkezett az illetékes hatóság válasza

Fellélegezhetnek a Kölcsey utcai bérlők, akiknek mindennapjait a Royal Hotel felújítási munkálataiból származó hatalmas porfelhők keserítették meg – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal illetékes hatóságának megkeresésünkre kedden, szerkesztőségünkhöz küldött válaszleveléből. Mint írták, a nagy porkibocsátással járó homlokzatvésési munkálatokat a mai napon befejezi a kivitelező, a lehullott vakolatot feltakarítják, az építési- és közterületet portalanítják és rendbe rakják.

A ROYAL HOTEL FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATAIBÓL SZÁRMAZÓ POR ELVISELHETETLENNÉ TETTE A KÖLCSEY UTCAI BÉRLŐK MINDENNAPJAIT

Korábban megírtuk, hogy az utóbbi időben már rendszeresen hatalmas porfelhő teríti be a Kölcsey utcát, mellyel kapcsolatban több ottani bérlő is felkereste szerkesztőségünket, ugyanis a Royal Hotel felújításából adódó hatalmas porfelhőknek köszönhetően már-már elviselhetetlen a mindennapi élet a bérlők számára és a vendégeik látják kárát, hiszen a munkálatokból adódó kosz már napi szinten megkeseríti az életüket.

A HELYZET TARTHATATLANSÁGÁRÓL MEGSZÓLALTAK A BÉRLŐK

Múlt héten, a témában megjelent cikkünkben többek között a Kölcsey utcai bérlők is beszámoltak a helyzet tarthatatlanságáról: a Trója Ételbár és Kávézó üzletvezetője, Baranyi József elmondta, egyszerűen már nem lehet levegőt kapni a teraszukon a nagy portól, Gujdár Judith, a Darling Menyasszonyiruha Szalon tulajdonosa pedig arról számolt be, hogy a Kölcsey utcán, a Royal Hotel felújítása miatt hosszú évek óta uralkodó állapotok nem csak az ember esztétikai érzékét sértik, hanem az egészséget is károsítják.

MÉG A MAI NAPON BEFEJEZŐDNEK A NAGY PORKIBOCSÁTÁSSAL JÁRÓ MUNKÁLATOK

A problémával kapcsolatban megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal illetékes hatóságát, akiknek válasza kedd délutánra futott be szerkesztőségünkbe. Mint írták, “a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal illetékes hatósága a hivatkozott ügyet kivizsgálta, a tevékenységet végző vállalkozót felszólította a porkibocsátás megelőzésére. A nagy porkibocsátással járó homlokzatvésési munkálatokat a mai napon befejezik, a lehullott vakolatot feltakarítják, az építési- és közterületet portalanítják, feltakarítják” – olvasható a válaszlevélben.

Ennek alapján úgy tűnik, fellélegezhetnek a Kölcsey utcai bérlők, s akár már holnaptól megszűnnek azok az áldatlan állapotok, amelyek megkeserítették a mindennapjaikat.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb