GasztroVideo365

Itt a fagyiszezon: besurrantunk a REÖK Cukrászda műhelyébe és meglestük, hogyan készülnek a nyár hűsítő desszertjei

Ragyog a nap Szegeden és megállíthatatlanul robogunk a nyár felé. Ezzel együtt beköszöntött a hűsítő jeges ínyencségek, a fagyik ideje is. Mivel imádjuk a fagylaltot és nem különben rajongunk a kulisszatitkokért, nem is kellett több nekünk, ellátogattunk a REÖK Kézműves Cukrászda műhelyébe, ahol Novák Ádám, mestercukrász beavatott bennünket abba, hogyan is készülnek Szeged egyik legszebb szecessziós épületében működő kézműves cukrászdában a nyár finomságai.

24 FÉLE FAGYLALTTAL KÉSZÜL A NYÁRI SZEZONRA A REÖK CUKRÁSZDA

Ádám elsőként elárulta nekünk, hogy a REÖK Cukrászda gazdag kínálatában 24 féle fagylalt közül választhatunk, köztük ki-ki ízlése szerint megtalálhatja a cukormentes, gyümölcs és ízesített tejes hűsítő finomságokat is. A repertoárból nem hiányozhatnak a közkedvelt ízek, mint a citrom, az eper, a málna, de különleges újdonságok is várnak a pultban az igazi ínyencekre, mint például az áfonyával és juzuval ízesített tökmag, valamint a mandula és a szeder fagyi.

A TITKOK MŰHELYÉBEN MÁLNA ÉS PISZTÁCIA FAGYI KÉSZÍTÉSÉRE ADTUK A FEJÜNKET

Ha már a titkok műhelyébe csöppentünk, mi is kanalat ragadtunk, hogy a mestercukrász segítségével kivegyük a részünket a fagyik elkészítéséből. Két igazán kedvelt hideg, krémes nyalánkságot készítettünk: először málna, majd pisztácia fagyi alkotására adtuk a fejünket.

A REÖK CUKRÁSZDA FAGYIJAINAK A TITKA, HOGY CSAK TERMÉSZETES ALAPANYAGOKAT TARTALMAZ

A gyümölcs fagyik abszolút nagy kedvenceink, hiszen valahányszor ottjártunkkor kóstoltuk őket, olyan érzésünk támadt, mintha a kertünkből frissen szedett málnát majszolnánk. Ádám el is árulta számunkra, ez annak köszönhető, hogy az elkészítésnél 100%-os málnapürével dolgoznak, amelyhez vízből, cukorból és teljesen természetes összetevőkből – szentjánoskenyérmag-lisztből, agaragarból és zselatinból – álló kötőanyagokat használnak, amelyek megtartják a fagyik szerkezetét. A mestercukrász arra is felhívta a figyelmet, ehhez már semmilyen ízesítőanyagot, aromát, vagy színezéket nem adnak hozzá.

PISZTÁCIA FAGYINKBAN A GYÜMÖLCS PÖRKÖLT ÍZVILÁGA DOMINÁLT

Miután a málna fagyinkat betettük a fagyasztóba, rögtön neki is láttunk a pisztácia elkészítésének. Ennek a tejes alapú desszertnek is a természetes összetevőkből álló kötőanyagok adják a stabilitását, amit összekevertünk a 100%-os pisztácia pasztánkkal, melynek aromáktól és mesterséges anyagoktól mentes pörkölt ízvilága biztosan rabul ejti a csonthéjas magok kedvelőit.

ELKÉSZÜLT JEGES DESSZERTEINK OLYAN FINOMAK LETTEK, HOGY MUSZÁJ VOLT REPETÁZNUNK IS BELŐLE

Miután kikevertük a pisztácia fagyinkat is, tűkön ülve vártuk, hogy a fagyasztás végeztével meg is kóstolhassuk művünket. Elégedetten állapítottuk meg, hideg nyalánkságaink olyan finomak lettek, hogy nem bírtuk ki, muszáj volt repetáznunk is belőle.

Ha kedvet kaptál az édes hűsítő, bűnbeesésre, a REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:

Szeged, Magyar Ede tér 2

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb