Mindenmás

“Ők azok, akik életet mentenek, és a legjobb tudásuk szerint segítenek minden rászorulónak” – ma van a Mentők Napja hazánkban

Ma van a Mentők Napja. Az a nap, amikor megköszönhetjük Nekik azt a sok áldozatot, amit értünk hoznak nem csak Szegeden, hanem az egész országban. Ennek apropóján egy kisvideóval készült az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. A videóban Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője kiemelte: Ők azok, akik életet mentenek, és a legjobb tudásuk szerint segítenek minden rászorulónak.

“Munkájuk pótolhatatlan, küldetésük, hogy megpróbálják a lehetetlent is. Ma van a Mentők Napja, az életmentők ünnepe. Vegyük észre a mentőt, és vegyük észre a mentőst. nem csak ma, minden nap” – tette hozzá Győrfi Pál.

SZÜLÉST VEZETETT LE TELEFONON KERESZTÜL A SZEGEDI MENTÉSIRÁNYÍTÓ

Hódmezővásárhelyre kérték a mentők gyors segítségét, mert egy 35 év körüli kismamánál elfolyt a magzatvíz. A tapasztalt mentésirányító bajtársnő azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és Szegedről az újszülött rohamkocsit is, miközben az utcáról telefonáló nőt visszairányította a lakásba. Alighogy ez megtörtént, be is indult a szülés. Ugyan hallhatóan nagy volt az ijedtség a helyszínen, bajtársnőnk megnyugtató tanácsai és instrukciói alapján, apuka végül könnyedén világra segíthette negyedik gyermekét. Az egészséges újszülött azonnal felsírt és éppen ekkor a mentők is megérkeztek.

SZEGEDEN MINDIG SZÁMÍTANI LEHET A MENTŐSÖKRE, HA KERÉKPÁRT KELL SZERELNI, AKKOR IS

A mentőkre mindig számíthat az ember! Jól bizonyítja ezt annak a kerékpározó nőnek az esete is, akinek a Szegedi Mentőállomáshoz közel romlott el a biciklije. A jármű kormánya kilazult, ezért nem tudott vele továbbhaladni. Az asszony, bár kétségbeesett, pontosan tudta hova fordulhat segítségért. A Szegedi Mentőszolgálat kollégái pillanatok alatt orvosolták a problémát, és megjavították bringát. A történt szerint a nő végül megköszönte az életmentők gyors segítségét, majd kevés munkát kívánva, biztonságosan folytathatta útját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb