Kikapcs

A Városháza is megnyílik a nagyközönség előtt: nyílt napot tartanak május 21-én

Koncertek, finom falatok, több mint 150 hazai borpincészet és Hídivásár – ez csak egy pár, a pénteken startoló Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat programjai közül, amit a szervezők most megfejeltek még egy eseménnyel, ugyanis május 21-én nyílt nap lesz a Városházán.

Május 21-e Szeged város napja. Annak emléke ez, hogy Szeged 1715-ben visszakapta a szabad királyi városi rangját, majd 1719. május 21-én megkapta a szabadalomlevelét, valamint III. Károly királytól a jelenleg is használt címerét.

A VÁROSHÁZA IS MEGNYÍLIK A NAGYKÖZÖNSÉG ELŐTT

A város minden évben méltóképpen megünnepli egy rendezvénysorozat keretében ezt a jeles napot és a Városháza is megnyílik a nagyközönség számára. A Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett neobarokk stílusú Városháza különleges atmoszférájú épület, melyet csoportosan lesz lehetőség megtekinteni május 21-én 9 és 15 óra között – írja a Szegedtourism.

BOROK, GASZTRONÓMIA, KONCERTEK – ILYEN LESZ A SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Két év kényszerű szünet után ismét borfesztivált rendeznek Szegeden, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén csaknem százötven hazai pincészet kínálatát lehet megkóstolni péntektől.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Webb Schools
'Fel a tetejéhez' gomb