Mindenmás

Áramvonalas UFO telefonfülke, vagy obeliszk? A Vértó legkultikusabb térelemén pörög egész Szeged

“Mondja meg nekem valaki, hogy ez mi? Valami imahely?” – vetette fel az izgalmas témát a Szegeden láttam csoportban Adrián, aki egy fotót is mellékelt az egyik Vértón található Corten-acél dizájnelemről. A fotó futótűzként tarolta le Szegedet, így ezek után már jöttek is jobbnál jobb ötletek, hiszen volt, aki azt írta, lehet hogy kilátó, mások szerint pedig egy áramvonalas UFO telefonfülke.

Hetek óta a frissen átadott Vértó térbútorain pörög egész Szeged. Április közepén a mostanában divatos, rozsdás hatású Corten-acélon ment a diskurzus a szegedi csoportokban, most pedig az egyik dizájnelem körül megy a találgatás. A kihelyezett tárgynak láthatóan túl sok funkciója nincs, mégis érdekes elemként jelenik meg a Vértó mentén, sőt, rengetegen rápörögtek a dologra. Ki tudja, lehet, hogy a formatervezőnek pont ez volt a célja? Az elem így néz ki egészen pontosan:

Minden esetre érdekes felvetések születtek a poszt alatt:

  • Gyöngyi ezt írta: “Bármi is ez a rajta lévő nemes rozsda (nincs kedvem megkeresni a szakszót) összefogja a gyerek ruháját, viszont a gyerek kreatív és krétával rajzol rá, aztán azzal is összekeni a ruháját. Aztán a rozsdás-retkes gyereket magamhoz fogom és én is olyan leszek. Utána olyan új szavakat tanul Tőlem amire nem vagyok büszke, és amiért fél év múlva az óvodába be fognak hívni. Szóval, jó lenne, ha elmesélné aki ezt kitalálta, hogy mire gondolt a költő.”
  • Anita szerint egy hátfájós embernek jól jön, ha nekifeszül, ki tudja húzni magát…
  • Luka úgy gondolja, hogy kilátó. Mint írta: “este fel is mászok rá, és majd szólok, hogy mit láttam!”
  • János ugyanakkor arra tippelt, hogy nemes egyszerűséggel a tóból lett kipecázva.
  • Az egyik kedvencünk viszont egy szintén János nevű kommentelő teóriája lett, aki szerint ez egy “áramvonalas UFO telefonfülke”.

Nos, hogy mi lesz a kültéri elem sorsa, az egyelőre talány, viszont többen tippeltek arra, hogy előbb-utóbb egy információs tábla kerülhet rá.

ÉRDEKES, ROZSDÁS DESIGN

Korábban megkerestük az önkormányzati fejlesztéseket koordináló Szeged Pólust azzal, hogy tényleg a rozsda eszi-e az új kültéri bútorokat a Vértó felújított részén. Mint kiderült, a jelenség a Corten-acélokra jellemző természetes design, hasonlóan a Dugonics téren használt elemeknél.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb