Mindenmás

Igazi Borfesztiválos időnk lesz a következő két napban Szegeden: csütörtökön 30 fok, pénteken pedig heves zivatarok

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, a csúcshőmérséklet Szegeden a 30 fokot is meghaladja. Délután viszont egy közelgő hidegfront hatására északon, északnyugaton helyenként már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de az ország nagy részén továbbra is napos idő lesz jellemző, így Szegeden is nyugodtan kiélvezhetjük a nyári időjárást.

A csütörtökön befutó hidegfront péntekre érheti el Szegedet. Nagy lehűlést ugyan nem hoz – a maximumok ezen a napon 24 és 32 fok között alakulnak -, de többfelé záporok, zivatarok kísérik vonulását. A jelenlegi számítások szerint heves zivatarok is kialakulhatnak. Ezen igazából már meg sem lepődünk, hiszen rendre szinte minden évben kapunk egy jó kis zuhét az első napon.

Az előrejelzések szerint a zivatarokhoz felhőszakadás, nagyobb méretű jég és akár 70-80 km/órát meghaladó széllökések is társulhatnak. Az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is sokfelé feltámad. A hétvégén a front mögött viszont már sok lesz a napsütés, számottevő csapadék nem várható. Szombaton még többfelé szeles időben lesz részünk. Marad a nyárias idő, a legtöbb helyen 25 fok fölötti csúcshőmérséklettel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb