Mindenmás

Migránsokat szállított az a kisbusz, amelyik felborult az M5-ösön délután, a határsértők az erdőbe szaladtak a baleset után

Szerdán délután fél egy környékén az oldalára borult egy kisbusz az M5-ös autópálya 138-139-es kilométere között, Kistelek térségében, a főváros felé vezető oldalon – írtuk meg még délután. A rendőrség az esettel kapcsolatban egy közleményt is kiadott, mint írják, a felborult kisbuszban 15 migráns utazott, akik az erdőbe szöktek a baleset után.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt ma délután, valamivel fél egy előtt az M5-ös autópálya 138-as kilométerszelvényében Budapest irányába Kistelek külterületén, ahol egy jármű az oldalára borult. A helyszínre kiérkező egyenruhások a teherautóban és annak közvetlen környezetében nem találtak senkit, ezért terepkutatást rendeltek el – olvasható a rendőrség honlapján.

TÖRÖK ÉS SZÍR MIGRÁNSOK VOLTAK A KISBUSZBAN

Mint tovább írják, a bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a helyszín közelében a pályatest melletti erdőben megbújva egy csoportban 15 illegális migránst feltartóztattak. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A csoportból két határsértőt a mentők orvosi ellátásra kórházba szállítottak. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – tették hozzá.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb