Mindenmás

Napi pakk: itt a nyár, indul a Suniversity Days, és megérkeznek az első kiállítók a Szegedi Borfesztiválra

Izgalmas egy napnak nézünk elébe, hiszen nem elég, hogy befutott a kispéntek, még 30 fokot is ígérnek csütörtökre! A szikrázó napsütés, és az igazi nyári hangulatot idéző időjárás mellett ma végre befutnak az első kiállítók is Szegedre, szóval indulhat a visszaszámlálás, most már tényleg a nyakunkon van a Borfesztivál. Itt a reggel, mi pedig szállítjuk a legfontosabb napindító híreket, ez a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Pongrác, Dalma, Gyöngy, Gyöngyvirág, Johanna és Viktor nevű olvasónknak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 63 éve született Ving Rhames amerikai színész (Con Air – A fegyencjárat, Ponyvaregény),
  • valamint 56 éve Stephen Baldwin amerikai színész (Édes hármas).

LEROHAN BENNÜNKET AZ IGAZI NYÁR

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, a csúcshőmérséklet Szegeden a 30 fokot is meghaladja. Délután viszont egy közelgő hidegfront hatására északon, északnyugaton helyenként már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de az ország nagy részén továbbra is napos idő lesz jellemző, így Szegeden is nyugodtan kiélvezhetjük a nyári időjárást.

MA MEGÉRKEZNEK AZ ELSŐ KIÁLLÍTÓK SZEGEDRE

Mintegy 150 borászat, valamint 130-150 kézműves és kereskedő képviselteti magát a pénteken, május 13-án induló 26. Szegedi Borfesztiválon, amelynek előkészületei már jól láthatóak a belvárosban, hiszen napról napra megfigyelhettük, hogy egyre több faházikó foglalja el helyét a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics téren. Az előkészületek már a finishben vannak és az első kiállítók ma már meg is érkeznek.

INDUL A SZEN A HATTYAS SORON

Három év után ismét felpezsdül az egyetemi élet Szegeden, avagy idén már jön a SZEN. A május 12. és 14. közötti időszakra belőtt Szegedi Egyetemi Napokkal párhuzamosan pedig megindul a Szegedi Borfesztivál is, így koncertekből, és partihangulatból nem lesz hiány a Napfény Városában tavasszal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb