Sport

“A legfiatalabb csapat vagyunk a bajnokságon” – Megkezdődött a Squash EB az U15-ös korosztály számára, interjú Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitánnyal

Az U19-es korosztály áprilisi Squash Európa-bajnoksága után szerdán elindult az U15-ös junior válogatott Eindhovenbe, Hollandiába, a Squash Csapat Európa-bajnokságra. A versenyzők, köztük a szegedi Matuszka Marcellel, csütörtök délben már pályára is léptek Wales ellen. A bajnokságról, a felkészülésről és a célokról Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitányt, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzőjét  kérdeztük.

“AZ EGYIK LEGFIATALABB CSAPAT VAGYUNK A BAJNOKSÁGON”

“Azt gondolom, hogy felkészülten érkeztünk a versenyre egy nagyon fiatal csapattal” – mondta el Kohlrusz Balázs, majd hozzátette, a válogatott egyik játékosa, Czakó Vince még csak 12 éves lesz, Kárai Botond pedig most töltötte be a 13. életévét. “Azt hiszem az egyik legfiatalabb csapat vagyunk a a bajnokságon az átlagéletkort tekintve” – árulta el a szövetségi kapitány.

A fiatalok a B-csoportba kerültek, ahol csütörtökön 12:00-kor Wales, majd 16:00-kor Izrael ellen mérettették meg magukat, majd pénteken Belgium és Franciaország ellen bizonyíthatják tudásukat a magyar junior válogatott versenyzői.

WALES ELLEN SZOROS KÜZDELEMBEN ALULMARADTAK A FIATALOK

A junior válogatott legfőbb célja a bajnokságon, hogy tanuljanak, tapasztalatot szerezzenek és felmérjék tudásukat Európa legjobbjaival szemben. Az első mérkőzésre csütörtökön 12:00-kor került sor Wales ellen, s bár szoros volt a küzdelem, végül 2:1-es vereséggel végződött a magyar válogatott számára.

ISMERETLEN JÁTÉKOSOK ELLEN KÜZDENEK A VÁLOGATOTT TAGJAI, ÍGY NEHÉZ ESÉLYEKET LATOLGATNI

Kohlrusz Balázs elmondta, nagyon nehéz esélyeket latolgatni, hogyan fognak szerepelni a fiatalok az elkövetkező meccseken, ugyanis nagyon sok játékost nem ismernek, hiszen a Covid miatt több verseny elmaradt és ebben a fiatal korosztályban azok, akik a régiek helyére léptek még teljesen új játékosok, akikkel a magyar csapat még nem találkozhatott.

PÉNTEKEN FRANCIAORSZÁG ÉS BELGIUM ELLEN JÁTSZANAK A VERSENYZŐK

Pénteken két nehéz meccs elé néznek a fiatalok, ugyanis Franciaország és Belgium ellen lépnek majd pályára, akik mindketten ismerten jók a fallabdában. “Azt gondolom, hogy bármi legyen is az eredmény, a játékosaink mindenképpen tanulhatnak majd belőle, és ők még jövőre is az U15-ös korosztályba fognak tartozni és lesz esélyük sokkal rutinosabb versenyzőként visszatérni” – mondta el Kohlrusz Balázs, majd hozzátette, ha a fiatalok mindent beleadnak, akkor akár egy szép eredmény is lehet a végén.

A csapat összeállítása:

  • Juhász Nóra,
  • Matuszka Marcell (Szeged Squash SE),
  • Czakó Vince,
  • és Kárai Botond.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ KOHLRUSZ BALÁZZSAL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitánnyal, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzőjével, melyből még több infót megtudhatsz az U15-ös bajnokságról és a magyar válogatottról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb