Közélet

Bennünket is elért a háború: sertészsírra cserélné a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt.

Szegedet is elérte a háború: sertészsírra cserélné a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. – olvasható az Agrárszektor cikkében. Mint írták, az ukrán háborús helyzet miatt egyes élelmiszer-alapanyagokból akkora hiány léphet fel, hogy a gyártók kénytelenek lesznek változtatni a receptúráikon.

A SZEGEDI PAPRIKA ZRT. 21 TERMÉKÉT ÉRINTI A VÁLTOZTATÁS

A Nébih tájékoztatása szerint pedig pont a Szegedi Paprika Zrt. az, amely több termékét is bejegyeztette, miszerint az összetevők közül minden esetben sertészsírra cserélnék a napraforgóolajat. A változtatás egyelőre 21 terméket érint a vállalatnál, olyan ételeket mint a konzerves babfőzelék lecsókolbásszal, töltött káposzta, húsgombóc paradicsom mártásban vagy éppen a lencsefőzelék kolbásszal.

A HÁBORÚ ELHÚZÓDÁSÁVAL VALÓSZÍNŰLEG A JÖVŐBEN TÖBB VÁLLALATOT IS ÉRINTENI FOG A PROBLÉMA

Ez azonban valószínűleg nem csak ezt az egyetlen vállalatot fogja érinteni, az idő előrehaladtával és a háború elhúzódásával tömegesen jelenhetnek meg olyan gyártók, akik kényszerűségből kénytelenek lesznek ideiglenesen vagy akár tartósan változtatniuk a receptjeiken, és a napraforgóolaj helyett valami mást használni. 

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb