Sport

Szeged365 podcastinterjú: véget ért a Squash EB – így értékelte a bajnokságot a szegedi Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány

Véget ért a 2022-es Squash Európa-bajnokság az U19-es korosztály számára, Eindhoven-ben, Hollandiában, ahol a kiutazó keret tagjaként a Szeged Squash SE versenyzője, Szabó Kende is megmérettette magát. Az elért eredményekről és a bajnokság tapasztalatairól Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitánnyal, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzőjével beszélgettünk.

MANNHEIM MARTIN EGYÉNIBEN AZ 53. HELYEN VÉGZETT

A bajnokság keretein belül először az egyéni megmérettetéseken mérhették össze tudásukat a fiatal versenyzők, ahol a magyar válogatott három játékosa mutatkozhatott be: Chukwu Hannah (Tatabánya), Mannheim Martin (Dunaharaszti) és Sáli Barna (Sopron). Martin élete első és utolsó egyéni Európa – bajnokságán az 53. helyen végzett. A szövetségi kapitány véleménye szerint a képessége és a tudása alapján ennél sokkal több van a versenyzőben, de végig arra biztatta a játékost, hogy élvezze ki azt a lehetőséget, hogy itt van a bajnokságon, hiszen ezzel egy életre szóló élményeket és tapasztalatokat szerezhetett.

CHUKWU HANNAH SPORTTÖRTÉNELMET ÍRT EGYÉNIBEN

Barna mindössze 15 évesen vett részt a bajnokságon, ahol a jóval idősebbek között mutathatta meg képességeit. Nála azt a célt tűzték ki, hogy minden lehetőséget ragadjon meg arra, hogy tanulhasson, fejlődhessen a verseny tapasztalataiból. “Azt gondolom, ha Barna ügyes lesz és tudatosan készül, akkor akár 2-3 év múlva, ugyanebben a korosztályban esélyesként térhet vissza, hiszen minden adottsága megvan hozzá” – vélte Kohlrusz Balázs. A 18 éves Chukwu Hannah csupán a döntőben talált legyőzőre, így ezüstérem lett a jutalma, amivel minden idők legjobb magyar eredményét érte el a korosztályában, hiszen, eddig még soha nem szerzett magyar lány U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet.

A CSAPATVERSENYT A MAGYAR VÁLOGATOTT A 12. HELYEN ZÁRTA

Egy nap pihenőt követően csütörtökön pedig kezdetét vette a csapat Európa – bajnokság, amelyre a magyar válogatotthoz már csatlakozott a Szeged Squash SE versenyzője, Szabó Kende is. A válogatott végül a csapatversenyt a 12. helyen zárta. “Azt gondolom, hogy ez a középmezőny megfelel a realitásoknak. Abszolút elégedett vagyok az eredményekkel és bízom benne, hogy a srácok is” – foglalta össze a szövetségi kapitány a bajnokság tapasztalatait.

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitánnyal, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzőjével, melyben még több részletet elárul a bajnoksággal kapcsolatban!

Fotók: Kohlrusz Balázs Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb