Mindenmás

Napi pakk: 28 fokkal és napsütéssel pörög fel a Szegedi Borfesztivál második napja

Szinte hihetetlen, de úgy zajlott le két év kihagyás után a Szegedi Borfesztivál startja, hogy nem áztunk bőrig a Széchenyi téren. Fortuna ma is kitart mellettünk, hiszen kellemes, 28 fokos időjárást jósolnak a Borfesztivál második napjára. Jó hír ez a sportolni vágyóknak is, hiszen így a Vértónál startoló félmaratont, és családi futónapot is kellemes időben élvezhetjük ki. Kávét a kézbe, itt a szombati napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bonifác, Gyöngyike, Gyöngyvirág, Juliána, Julianna és Paszkál nevű olvasónknak! Születésnaposokból sincs hiány ezen a gyönyörű szombati napon, hiszen:

  • 89 éve látta meg a napvilágot Kovács László magyar-amerikai operatőr (Szelíd motorosok, Szellemírtók),
  • 78 éve George Lucas producer, író, rendező (Csillagok háborúja, Indiana Jones filmek),
  • és 38 éve Mark Zuckerberg, a Facebook kitalálója és vezetője.

ESŐMENTES HÉTVÉGÉN ÉLVEZHETJÜK A SZEGEDI BORFESZTIVÁLT

Csodával határos módon zivatar, és kiadós eső nélkül startolt el a Szegedi Borfesztivál első napja, és szombaton is csak fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést Szegeden. Amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek esőtől nem kell tartanunk, így gyönyörű időben élvezhetjük a fesztiválhangulatot a Belvárosban. Napközben 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

ILYEN LESZ A BORFESZTIVÁL MÁSODIK NAPJA

Pénteken újra elstartolt városunkban Magyarország legnagyobb borünnepe a 26. Szegedi Borfesztivál. A második napon fellép az Útközband, Vavra Bence, a NaKaHara, valamint Báder Béla és zenekara. A teljes, és részletes programokkal még a délelőtt folyamán jönni fogunk!

SZOMBATON ELSTARTOL A VÉRTÓNÁL SZEGED ELSŐ KÖRNYEZETBARÁT FUTÓVERSENYE

A Keresztpont Egyesület május 14-én, szombaton 9 órától, a Fair Trade világnapján, ismét félmaratonra, és családi futónapra várja a szegedi sportolókat. A helyszín, ahogy tavaly, úgy idén is a Vértó lesz. Az eseménydús nap programjairól Czagány Gábort, az Egyesület elnökét, a program főszervezőjét kérdeztük.

FELROBBANTJA SZEGEDET A SZEN IS

Egy kis pihenő után idén visszatér a Szegedi Egyetemi Napok a Hattyas sorra. A szervezők által, hétfőn kiküldött sajtóközlemény szerint ByeAlex, a Follow The Flow és még számos zenekari produkció mellett sztár Dj-k, és egy világszerte ismert, a toplistákat vezető külföldi lemezlovas, azaz Topic is fellép az idei SZEN-en.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb