SportVideo365

Csakúgy repkedtek a kilométerek a Vértónál – szegedi családok apraja-nagyja mérettette meg magát a Keresztpont Félmaraton és Családi Futónapon

Habár az egész város a Borfesztivál lázában ég, szombat reggel bebizonyították a szegediek, hogy a sportolásban is ugyanolyan jók, mint a finom borok hozzáértő kóstolásában. Összesen 246-an döntöttek úgy, hogy izmaikat megmozgatva megmérettetik magukat a II. Keresztpont Félmaraton és Családi Futónapon a Vértónál.

NÉGY TÁVON PRÓBÁLHATTÁK KI MAGUKAT A RÉSZTVEVŐK

Az előző évhez hasonlóan most is négy távon tehették próbára fizikai erőnlétüket a résztvevők: az 1 km-es távon, a tó körüli rekortánpályán a gyerekek mutatták meg, milyen kitartóan és gyorsan tudnak futni. Sokukat a szüleik is elkísérték az egykörös pályán. A gyakorlottabb futók az 5 km-es távon mérhették össze tudásukat, míg az igazán elhivatottak a 10,5 km-es, valamint a 21,1 km – es futamokon szállhattak versenybe.

A RENDEZVÉNY NAGY HANGSÚLYT FEKTETETT A MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM, A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ÉS A FENNTARTHATÓSÁG FONTOSSÁGÁRA

A rendezvény fontos üzenete volt, hogy felhívja a figyelmet a Fair Trade, azaz a méltányos kereskedelem fontosságára, ezért is szervezték az eseményt a kezdeményezés világnapjára. A méltányos kereskedelem egész nap fókuszpontban maradt, így a családi futónapon a résztvevők megismerhették a Fair Trade minden részletét. Az esemény másik nagyon fontos üzenete a környezettudatosság, a fenntarthatóság volt, melynek jegyében a szervezők teljes egészében száműzték a versenyről a műanyagpoharakat, helyette mindenki számára egy újratölthető kulacsot ajándékoztak.

SZÍNES PROGRAMOK KÍSÉRTÉK A FUTÓNAPOT

De nemcsak futóverseny színesítette a napot: az OCR Storm Sportegyesület akadálypályáján bárki kipróbálhatta ügyességét. A rendezvényen helyi termelőket bemutató vásár, valamint gyermekfoglalkozások is várták a kilátogatókat.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Zombori József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb