Mindenmás

Borfeszt365: Mindent vitt a 2019-es sárgamuskotály – ezek lettek a legjobb borok Szegeden

Ahogy eljött a hétfő, úgy derült fény a 26. Szegedi Borfesztivál lekiválóbb boraira. Alapos munkát végzett a zsűri, nem is volt egyszerű dolga, hiszen csaknem 100 mennyei nedű közül kellett kiválasztani a legjobbakat. A döntés szerint Szeged Város Bora az idei évben a Babits Borászatból került ki, mégpedig egy 2019-es évjáratú édes sárgamuskotály.

Az izgalom a tetőfokára hágott hétfőn délután, hiszen a Széchenyi téren gyűlt össze a borászok színe-java. Mint minden évben, úgy idén is a fesztivál hétfői napján hirdették ki Szeged Város Borát, de kiderült az is, hogy melyik lett a legjobb vörösbor, fehérbor, valamint rozé. A zsűri döntése alapján tehát:

  • a legjobb vörösbor a Günzer Családi Birtok borászatából került ki, pontosabban egy 2017-es száraz Cabernet Franc lett.
  • A legjobb fehérbort a Font Pincészet szállította Szegedre. Itt egy 2021-es száraz Irsai Olivér lett a befutó.
  • A legjobb rozé a Szentpéteri Borpince 2021-es száraz Néró Rosé-ja lett,
  • míg a legjobb desszert bort címét az Éliás Birtok zsebelte be a 2018-as édes Késői szüretelésű szürkebarátjával.
  • A Szeged Város Bora címet az idei évben a Babits Borászat kapta. A 2019-es édes Tokaji Késői Szüretelésű Sárgamuskotályuk mindent vitt a szakértők szemében.
  • A versenyen kívüli, társadalmi zsűri pontozása alapján a legjobb bor Günzer Tamás Pincészetéből került ki, amit a 2017-es száraz Bocor Cuvée-vel érdemeltek ki.

Visszanéznéd az eredményhirdetést? Itt megteheted:

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: nohem
'Fel a tetejéhez' gomb