Szegedi Arcok

“Akár egy gyereket is eltalálhatott volna” – Fényes nappal lőttek le egy cicát a Liliom Lakókertben, Szegeden, exkluzív interjú az állat gazdájával

Fényes nappal lelőttek egy macskát a Liliom Lakókertben. Az állatot súlyos gerincsérüléssel vitték gazdái orvoshoz, aki szerint valamilyen legálisan tartható fegyverből származhatott a lövedék. A cica tulajdonosa, Hegedűs Péter azért keresett meg bennünket az őket ért borzalom kapcsán, mert a történtek nemcsak az állatkínzás fogalmát merítik ki, hanem egyenesen életveszélyes egy olyan családias lakóövezetben, ahol az a lövedék akár kisgyerekeket is eltalálhatott volna.

EGY FACEBOOK CSOPORTBA FELTÖLTÖTT KÉP ALAPJÁN SZEREZTEK TUDOMÁST CICÁJUK SÉRÜLÉSÉRŐL

Az eset kedden délelőtt történt a Liliom Lakókertben, amely egy családi házas, nyugodt, kertes övezet Szeged területén. Péter felesége a Lakókert zárt Facebook csoportjában figyelt fel egy bejegyzésre, hogy a szomszéd utcában egy vélhetően sérült cica fekszik az út mentén. Azonnal felismerte benne saját házi kedvencüket, Tomot.

EGY LÖVEDÉK FÚRÓDOTT A MACSKA GERINCÉBE

Péter és felesége azonnal siettek cicájukhoz, akit, mivel elég rossz bőrben volt, rögtön el is vittek az állatorvoshoz. Első gondolatuk az volt, hogy autó gázolhatta el a jószágot, ám a valóság ennél sokkal sokkolóbb volt. Mint kiderült, egy lövedék fúródott a macska gerincébe. Az állatorvos véleménye szerint egy légpuska, vagy hasonló legálisan tartható fegyverrel lőhették meg Tomot, olyan szerencsétlenül, hogy félig-meddig lebénult az állat.

PÉTER RENDŐRSÉGI FELJELENTÉST TETT AZ ÜGYBEN, HISZEN AZ ÁLLATKÍNZÁSON TÚL, AKÁR EGY KISGYEREKET IS ELTALÁLHATOTT VOLNA A LÖVÖLDÖZŐ

“Az állatkínzáson túl az a felháborító ebben, hogy gyakorlatilag valaki fegyverrel rálőtt egy kisgyerekes lakóövezetben egy állatra” – mondta el Péter, ahogy azt is, nem fogják annyiban hagyni az esetet, rendőrségi feljelentést is tettek, hiszen a lövöldöző akár egy kisgyereket is eltalálhatott és megsebezhetett volna, ne adj isten, komolyabb tragédia is történhetett volna.

Jelenleg a cica állatorvosi felügyelet alatt van, sajnos a sorsa még képlékeny, nem tudni, hogy mi lesz vele, felépül-e, lábra tud-e majd állni.

A képet köszönjük Péternek!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
  2. Visszajelzés: see page
'Fel a tetejéhez' gomb