Közélet

Új vezetője lehet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalnak, Juhász Tündét elcsábította Lázár János

Lázár János egy ciklus kihagyása után tér vissza a kormányba, a következő négy évben építési és beruházási tárcavezetőként fog dolgozni. A miniszterjelölt meghallgatására ma került sor az Országgyűlés Gazdasági bizottságában, ami a szegedieknek több szempontól is érdekes, hiszen Lázár János kijelentette: Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jelenlegi vezetője lesz a minisztérium közigazgatási államtitkára.

Építési és Beruházási Minisztérium – a következő négy évben nagy eséllyel sokat fogjuk hallani, emlegetni azt az intézményt, amelynek vezetésére a nagy visszatérő Lázár Jánost kérte fel Orbán Viktor. Mint a mai meghallgatáson kiderült:

  • az SZTE-n végzett Csepreghy Nándor, a Fidelitas volt operatív alelnöke, valamint a Fidesz-KDNP 2010-es szegedi képviselőjelöltje lesz miniszterhelyettesként a minisztérium politikai államtitkára, aki Áder János leköszönő államfő Kék Bolygó Alapítványától érkezik.
  • Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetője lesz a minisztérium közigazgatási államtitkára.
  • Nagy Bálint, Keszthely fideszes polgármestere pedig a beruházások felelőse lesz,
  • valamint Lánszki Regő építész szintén helyet kap a csapatban.

2030-RA MAGYARORSZÁG LEHET EURÓPA EGYIK LEGJOBB ORSZÁGA

Az Index szerint a meghallgatáson kiderült, hogy Lázár János új minisztériuma nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy 2030-ra Magyarország legyen Európa egyik legjobb országa, amivel egyszer s mindenkorra megoldjuk a felzárkózás problémáját. A politikus azt mondta: amit eddig országosan elértünk, az legfeljebb egy közepes fejlettségi szint. Lázár János szerint most azonban rendelkezésre áll a kellő politikai stabilitás ahhoz, hogy végre utolérjük Ausztriát, és egy lényegesebben jobb minőségű ország épüljön Magyarországból. Vagyis, ha valaki átmegy az osztrák-magyar határon, infrastrukturális szempontból (utak, szolgáltatások, épületek) ne vegye észre, hogy átlépett Ausztriából Magyarországra. Lázár János nem kisebb feladatra vállalkozott, mint arra, hogy az összeggel, amelyet országépítésre szán a kormány, eltüntesse ezt a különbséget.

OPTIMALIZÁCIÓ AZ ÁLLAMI BERUHÁZÁSOK TERÉN

Az Index azt is írja, hogy az új minisztérium fő profilja az építés, az országépítés és az állami beruházások megvalósítása lesz. Éppen ezért Lázár János azt szeretné, ha optimalizálnák az állami beruházások és az építések ügyét. Miniszteri meghallgatásán a politikus arra is kitért, hogy a mostantól rá bízott építésügy terén mindenkinek nyugalmat és kiszámíthatóságot ígér. A magyar építészek és az építőipar szereplői, a beruházók számára ez a legjobb évtized kell, hogy legyen – jelentette ki Lázár János, aki hozzátette: mérnöki kiszámíthatósággal tervezi létrehozni és működtetni ezt a minisztériumot. Külön kihangsúlyozta: aki az országot szeretné építeni, számíthat Lázár Jánosra. Mint mondta, azért is fog dolgozni, hogy Magyarországon mindent magyar építészek tervezzenek és kizárólag magyar építőipari szereplők legyenek a kivitelezők.

LÁZÁR JÁNOS ÉS BUDAPEST FEJLESZTÉSE

Lázár János pontot tett a Budapest-vádak végére is, miszerint a kormány büntetni fogja az ellenzéki Karácsony Gergely vezette fővárost. Az építési és beruházási miniszterjelölt ezzel szemben az állítja: ha csak egy budapesti fejlesztés kerül hozzá, az a fejlesztés nagyon jól fog járni. Ő a híresztelésekkel ellentétben igenis híve Budapestnek, nem kap kevesebbet Budapest, hiszen a nemzet fővárosának versenyképesnek kell lennie más nemzetek fővárosaival. Tehát:

  • nagyon fontos bázis számára Budapest és Budapest vezetése, ők számíthatnak a Lázár Jánossal való együttműködésre;
  • meg fognak állapodni a főváros vezetésével;
  • az ő ajtaja, minisztériumának ajtaja mindenki számára nyitva áll;
  • ő csak az együttműködést fogja keresni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb