KikapcsVideo365

Nemesi Pál: a technológiai fejlesztések nélkül nem lehetünk se hazai, se nemzetközi szinten versenyképesek – látványos bemutatókkal dübörög a SzeBIT, Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvénye

Csütörtök reggel immáron negyedik alkalommal elstartolt a SzeBIT, technológiai újdonságokat bemutató konferencia az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol látványos bemutatók és izgalmas előadások keretében ismerkedhetnek meg a látogatók a technológia vívmányaival és jövőjével. A rendezvény egészen délután négy óráig ingyenesen látogatható.

A JELEN ÉS JÖVŐ TECHNOLÓGIÁI MUTATKOZNAK BE A NAP FOLYAMÁN

Nagy érdeklődés közepette vette kezdetét csütörtök reggel 9 órakor Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvénye, a Szeged Business IT, vagyis a SzeBIT. A rendezvény megálmodója Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezetője elmondta, az előző két évben a Covid miatt feje tetejére állt világunkban, amikor nem volt lehetőség a konferencia megszervezésére, az informatikában nem állt meg az élet, óriási fejlődések történtek. Ezért a bőséges kínálatból nehéz is volt kiválasztani azokat a kiállítókat, akik ma bemutatkozhattak a rendezvényen, de mindenféleképpen azt a szempontot tartották szem előtt, hogy a jelen és jövő technológiái megmutatkozhassanak a nap során.

A FUTURISZTIKUS ESZKÖZÖK SZÉP FOKOZATOSAN BEKÚSZNAK A MINDENNAPJAINKBA

Tóth Gábor elmondta, egy futurisztikus világról van szó ugyan, de ők arra törekedtek, hogy bemutassák, a technológia újdonságai itt vannak közöttünk, nem is olyan távoli és misztikus világ ez, mint ahogy gondolnánk. Apró lépésekben szépen fejlődhetünk, előreléphetünk. Gondoljunk csak a mesterséges intelligenciával felruházott robot porszívókra, amelyeket sokan már most is magabiztosan használnak otthonaikban. “Azt gondolom, hogy ez egy nagyon egyszerű interpretációja annak, hogy mi vár ránk a jövőben, olyan eszközök, melyek a robotporszívóhoz hasonlóan nagyon könnyen beépülnek a családi háztartásokba. Egyrészről futurisztikus ez a világ, másrészről szerintem nem kell tőle megijedni” – mondta el Tóth Gábor.

A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS NÉLKÜL NEM LEHETÜNK VERSENYKÉPSEK SE HAZAI, SE NEMZETKÖZI SZINTEN

Nemesi Pál kormánybiztosként is hangsúlyozta, hogy óriási lehetőségek állnak előttünk a fejlesztések tekintetében. Ahogy a rendezvényen elmondta számunkra, még van tennivaló a társadalom felkészítésében, oktatásában az informatikai és okoseszközök használatára, erre pedig a jövőben nagy gondot kell fordítani. “A gazdaság vonatkozásában kulcskérdés, létkérdés, hogy a  kis- és középvállalkozói szektor a digitális technológiát milyen mértékben tudja a termelési folyamataiban alkalmazni, beépíteni. E nélkül, se hazai, se nemzetközi szinten nem vagyunk versenyképesek” – mondta el Nemesi Pál.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb