Közélet

Őszintén? Karácsony Gergely azt nyilatkozta, alig várja a közös munkát Lázár Jánossal

“Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki Budapestet fejlesztené” – mondta Karácsony Gergely az RTL Híradónak arról, mit gondol, mennyire tud együttműködni Lázár Jánossal, aki miniszterként felügyeli majd az ötödik Orbán-kormányban a főváros fejlesztését.

A főpolgármester szerint az a fő kérdés, a kormány Budapestben ellenfelet lát, vagy szövetségest abban, hogy az ország fejlődjön.

Karácsony azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.

“Nem azért kaptam a megbízásom a budapestiektől, hogy valami ne legyen, hanem azért, hogy legyen. Tele vagyunk tervekkel és biztos vagyok abban, hogy ezek nagyon nagy része olyan, amit a kormány is támogatni fog”

– vélekedett a főpolgármester, aki azt mondta, hogy a Liget-projektnek is vannak olyan elemei, amelyekkel egyetért a főváros: ilyen a közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója. Az oda tervezett épületeket viszont Budapest más pontjain látná szívesen. Említette még a Biodómot: szerinte a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb