Mindenmás

Napi pakk: boldog születésnapot Szeged, Borfesztivál, Hídivásár és Dóm téri kavalkád vár ma rád

Ma van az egyik legnagyobb ünnep városunk életében, hiszen minden évben május 21 -én emlékezünk meg Szeged napjáról. Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Szegedi Borfesztivál, benépesült a Dóm tér is, sőt, a Hídivásár is elstartolt Szegeden. Idd meg a kávéd, kapcsolódj ma a város forgatagában, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Konstantin, Teofil, Mirella és András nevű Olvasónkak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 303 éve ezen a napon ünnepeljük Szeged napját. 1719-ben III. Károly király aláírta Szeged szabad királyi várossá nyilvánításának oklevelét. Az adománylevélben szereplő címer lett a város új címerének alapja is.
  • 30 éve, 1992 óta ez a Magyar Honvédelem napja.
  • 95 éve, 1927 – ben megszületett Zwack Péter nagyvállalkozó, diplomata. Az Unicum híres gyomorkeserű titkos receptjének egyik birtokosa.

HIDEGFRONTOT KAPUNK SZEGED SZÜLETÉSNAPJÁRA

Hidegfrontot kapunk a nyakunkba Szeged születésnapjára. Az előrejelzések szerint szombaton több helyen is kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Délután északnyugat felől már csökkeni kezd a felhőzet, viszont délen, és délnyugaton még ekkor is számíthatunk futó záporokra.

BORFESZTIVÁLLAL, HÍDIVÁSÁRRAL ÉS SZEGED SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL SOK-SOK PROGRAMMAL DÜBÖRÖG A HÉTVÉGE SZEGEDEN

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Szegedi Borfesztivál, még van kettő napunk, hogy végigkóstoljuk a finomabbnál finomabb borokat a Széchenyi téren. Elstartolnak a Szeged napjához fűződő programok is a városban, koncertekkel vár a Dóm téri kavalkád és lesz Hídivásár is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb