KikapcsMindenmásNem kategorizált

Támadnak a cukisággal a binturong kölykök, jön a popcorn illat…

A télen megszülettek a Szegedi vadasparkban a binturong kölykök, idáig az anyjuk rejtegette őket, de a látogatók nagy örömére időnként előmerészkednek.

Ha te kedves olvasó nem tudod mi az a binturong akkor nem vagy egyedül, jelen sorok írója is üveges olvasószemüveges szemmel meredt a monitorra, hogy a binturong az miféle állat lehet? Hogy neked ne kelljen utánajárni, következzen egy kis gyorstalpaló.

A binturong régebbi elnevezései nyestmedve, vagy medvenyest vagy medvemacska. Azt hiszed ilyen, hogy ilyen állat nincs is? Eláruljuk, hogy a legújabb kutatások szerint a binturong pálmasodróformák családjába tartozó cibetmacska emlős. Itt van az a pont, ahol te is és én is megemeljük a kalapunkat a zoológia, és az anyatermészet előtt, mert olyan dolgok vannak a világon amelyek néha furcsák.

AMIKOR MÁR AZT HISZED NEM JÖHETNEK FURCSÁBB INFORMÁCIÓK

A binturongok egyik jellemzője az erős illatozás, amely során egyesek szerint popcorn illatot árasztanak. Ha lenne a binturongoknak mozija akkor mit rágcsálnának a blockbusterek alatt? Hát, ha az étrendjüket nézzük akkor mindenevők: esznek tojást, gyümölcsöt, leveleket, bogyókat, és kisebb állatok szerepelnek az étlapjukon.

Akkor kedves vadaspark látogatók hegyezzétek az orrotokat, és szipákoljatok nagyokat a binturongok környékén, és legyetek olyan jók írjátok meg kommentben, tényleg popcorn illatuk van?

Kép forrása: Szegedi Vadaspark

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb