Szegedi Arcok

Napi trash: így nézett ki a Móra-park Szeged Napján

Ha Bolygó Kapitánya ezt látná, biztosan Szegedre repülne lezúzni néhány arcot… és a vasárnap reggel befutott Szeged365 olvasói fotókat elnézve valahol még talán jogos is lenne a dolog. A cikkünkben szerepelő képeket Mártától kaptuk,

  • a helyszín a gyönyörűséges, nem rég átadott Móra-park,
  • a dátum Szeged Napja,
  • a téma pedig egy nagy adag szemét.

Így fogadta a Szegedre érkező több tízezres tömeget a szóban forgó park:

“Tegnap hazafelé bicikliztem és a múzeumnál, láttam ezt a két kukát, a földön midenütt szétdobált flakonok, sörös dobozok, műanyag poharak, meg még sok minden, csak már nem volt kedvem mindenről képet csinálni. Szomorú , hogy az emberek egy része így viselkedik!” – írta vasárnap reggeli olvasói üzenetében Márta, akitől a fotókat kaptuk.

Egy kicsit szubjektívek leszünk. Adott egy 10 napos fesztiválsorozat, amely már a Covid előtt is Magyarország legnagyobb gasztro-rendezvényének számított, viszont 2022-re minden eddigi látogatói rekordot megdöntött. Az már az üvegpoharak elfogyásakor is látszott, hogy senki sem számított ekkora tömegre, több ember pedig ugye, több szemetet generál, az utóbbiból pedig az következik, hogy gyakrabban kell üríteni a közterületi kukákat mint bármikor máskor. Nekünk általánosságában úgy tűnt, hogy az illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. bírta az iramot, tényleg nem változott szemétdombbá a város, a fotókat elnézve viszont az jött le, hogy szombaton egy kicsit megcsúszott a dolog a múzeum előtti parkban.

Ami viszont egy kicsit elkeserítő, a szétdobált szemét mennyisége. Attól, hogy tele a kuka, még el lehet vinni a vattacukros pálcikát, ásványvizes flakont (satöbbi) a következőig, nincs olyan szabály érvényben, hogy ilyenkor kötelező a fűbe hajítani a szemetünket.

Itt a Szeged Napja ünnepségsorozat utolsó felvonása, szépen kérünk mindenkit, hogy ilyen esetben fogja meg a hulladékot és vigye egy kukával arrébb. Jobb lesz nekünk, büszke szegedieknek, az ide látogató turistáknak is plusz Bolygó Kapitánya sem fog iderepülni, hogy lezúzza az arcunkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb