Mindenmás

Napi pakk: ég veled, Szegedi Borfesztivál, 365 nap múlva találkozunk! 28 fokkal robban be a hétfő

Vége a Szegedi Borfesztiválnak, a Hídivásárnak, itt van ismét egy újabb dolgos hétfő. Felhőkbe burkolózik még reggel a nap, és még ha nehezen is, de kellemes nyári idővel indulhat a hét. Ne feledkezz meg a kifejezetten magas UV sugárzásról, viszont az esernyőt el is felejtheted magaddal cipelni. Kezdd hát szokás szerint egy jó bögre kávéval és a Szeged365 Napi Pakkal a reggelt, melyben többek közt Roger Moore-ra és Ádám Tamásra is emlékezünk.

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

minden kedves Dezsőnek, Vilmosnak és Renátának!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 2000. május 23. óta ezen a napon ünnepeljük a teknősök világnapját.
  • 1861-ben ezen a napon született Rippl-Rónai József festőművész és iparművész. A magyar szecesszió kiemelkedő alakja. Ismertebb festményei: “Babits”, “Karinthy Frigyes portréja”, “A körtvélyesi kastély”, “Apám és Piacsek bácsi vörös bor mellett”, “Nő fehérpettyes ruhában”.
  • 5 esztendeje nincs már köztünk Sir Roger Moore angol színész, James Bond egyik megformálója.
  • Ma lenne 70 esztendős Ádám Tamás színész, rendező, akit a Família Kft. Dr. Szép Károlyaként ismerhetett meg annak idején az egész ország. 2018. szeptember 6-án hunyt el Budapesten.

FELHŐS, DE NYÁRIAS IDŐT ÍGÉR A HÉT ELEJE

A gomolyfelhős, napos időt követően éjszakára a legtöbb helyen túlnyomóan derült lesz az ég, de a Dunántúlon és a Dél-Alföldön gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadék kialakulása azonban nem valószínű. 

Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, emellett a déli óráktól gomolyfelhők is növekednek, de összességében több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 15 fok között alakul, de a derült, fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 28 fok között valószínű.

https://szeged365.hu/2022/05/22/a-nap-is-nehezen-bujik-majd-elo-de-nyarias-idot-iger-a-szegedi-hetfo/

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb