Mindenmás

Egységben az erő: összefogott Tiszasziget, eltakarították a tűzeset romjait

Szűk két hete égett porig a tiszaszigeti Johan család könnyűszerkezetes faháza, akiknek megsegítésére széles körű összefogás indult. Mint Ferenczi Ferenc, a Szeged melletti település polgármestere beszámolt róla, szombaton a helyi gazdakör tagjai elvégezték a romeltakarítás fáradságos munkáját. “Két kezükkel és gépekkel kezdtek neki a munkának reggel nyolckor, melyet kora délutánra be is fejeztek” – írta közösségi média oldalán a község első embere.

A Tiszaszigeti Gazdakörtől úgy tudjuk, a közösség nem szervezett külön gyűjtést a család részére, hanem azt vállalták, hogy kétkezi fizikai munkával segítik a családot. A biztosító társaság a múlt héten felmérte kárt, a tűzoltóság befejezte a tűzvizsgálatot, így a hétvégén megnyílt a lehetőség a romok eltakarítására, amelyet a civil szervezet tagjai kalákában végeztek el.

Ferenczi Ferenc polgármester fotói, a szombati napról:

EGY EMBERKÉNT ÁLLT MELLÉJÜK AZ EGÉSZ TELEPÜLÉS

A tűzesetben érintett Zsolt, a helyi iskola tanára és Zsuzsi, egy állatvédő alapítvány tagja, még magukhoz sem tértek az első sokkhatásból, de a település lakói máris egy emberként melléjük álltak: otthont nyújtottak nekik és fiuknak, három kutyájuknak és öt lovuknak, valamint azonnal gyűjtésbe kezdtek, hiszen a család minden tulajdona egy szempillantás alatt hamuvá lett.

A tiszaszigetiek mellett távolabbról is kaptak segítséget,

  • a szegedi SZ-PLAST Ablak felajánlotta, hogy az épülő új ház összes nyílászáróját díjmentesen biztosítja a családnak,
  • a székesfehérvári Philips háztartási gépeket fog adni,
  • a helyi COOP pedig vásárlási keretet ajánlott fel nekik.

KARÁCSONYRA MÁR AZ ÚJ OTTHONUKBAN LEHETNEK

Mint a település polgármesterétől megtudtuk, ha minden jól megy, karácsonyra már az új otthonukban lakhatnak Zsuzsiék. Az eredetileg Somogy megyéből érkezett pár Fülöp Tímea kolléganőnknek elmondta, mindig is nagyon szerettek Tiszaszigeten élni, szerették a tűzben odalett házukat is, és a történtek ellenére fel sem merült bennük, hogy máshova költözzenek, itt képzelik el a jövőjüket és céljuk, hogy újra felépítsék otthonukat. A gyűjtés tovább folytatódik, a felajánlásokat az alábbi számlaszámra várja a bajba jutott család:

  • Név: Johan Zsuzsanna
  • Bankszámlaszám: 12067008-01310432-00100001 Raiffeisen Bank
  • Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb