Mindenmás

Családi tömegbunyó: százan estek egymásnak, lőttek, kardoztak, még a TEK-et is ki kellett hívni… (videóval)

Nincs az a Cserepes sori csetepaté, amely megközelíti azt, ami Kerepesen történt Szeged Napján (május 21-én, szombaton). Két család tagjai verekedtek össze, legalább százan ütötték egymást, az egyik családapa karddal hadonászott, a fia közben össze-vissza lövöldözött. A családi “bulika” hevességét mutatja, hogy a kivonuló rendőrök végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre.

A Kerepes, Gyár utcában hallott lövésekről szóló, 2022. május 21-én este érkezett segélyhívásra a környék rendőri egységei szinte egyszerre tapostak a gázba – írja beszámolójában a rendőrség.

Megdöbbentő kép fogadta a kiérkező csapatot:

Nagyjából 100 (!) ember feszült egymásnak a helyszínen, mint kiderült, két család tagjai között fajult a vita dulakodássá, majd előkerültek a fegyverek. A rendőrök szétválasztották, majd egymástól távol tartották a még akkor is egymásra acsarkodó tömeget.

AKKORA CSALÁDI BULIKA VOLT, HOGY KI KELLETT HÍVNI A TEK-ET

A kedélyek lecsillapítása és a köznyugalom helyreállítása után minden egyenruhás lövedékálló mellényt öltött, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el. Hiába a többszöri rendőri felszólítás, nem működtek együtt. A rendőrök azt látták, a házban legalább két férfi tartózkodik, kezükben fegyver és töltő mozdulatokat tettek. Késlekedésre, várakozásra, további, nagy valószínűséggel eredménytelen felszólításokra nem szántak időt. Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérték a helyszínre, miközben az ingatlan előtti műveleti területről eltávolították az ott-tartózkodókat.

EGY 50 ÉVES APA ÉS 23 ÉVES FIA JÁTSZOTTA EL A HELYI SHERIFF SZEREPÉT

A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei 2022. május 22-én éjfélkor elfogták az addig a házban bujkálókat. Az 50 éves, kerepesi apát és 23 éves fiát előállították, ahogyan azt a 41 éves bagi férfit is, akit először orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a mellkasán és a nyakán.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak, majd fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverek.

ÁDÁMKA VAKTÁBAN LÖVÖLDÖZÖTT, APUKA SZAMURÁJOSAT HADONÁSZOTT

Mindhárom előállított tagadta a bűncselekmény elkövetését, ketten panaszt tettek a gyanúsítás ellen. A megalapozott gyanú szerint azonban a két család között kialakult vita közben id. Sz. József és L. László célzottan lőttek haragosaik felé. Sz. Ádám a kerítésre felállva, apja fegyverével, vaktában adott le lövéseket a tömeg irányába, míg szülője kardokat forgatva fenyegetőzött. A történtek következtében hárman sérültek meg a rendőrség tudomása szerint: L. László (az egyik gyanúsított), valamint egy 26, és egy 30 éves utcabéli férfi.

…A VÉGÉRE HAGYTUK A LEGDURVÁBBAT: NEM LÁTTÁK INDOKOLTNAK A LETARTÓZTATÁST (!), SZABAD LÁBON VÉDEKEZHETNEK

A három előállított férfit, az 50 éves id. Sz. Józsefet, a 23 éves Sz. Ádámot, valamint a 41 éves L. Lászlót fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A végére következzen egy rendőrségi galéria a helyszínről, benne egy tipikus családi összejövetel kellékeivel: keverőpult, vascső, pisztoly, kártyapakli. Boldog karácsonyt meg ilyesmi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb