Közélet

Chicago Szegeden: a Kálvária sugárúton kapcsoltak le egy embercsempészt az éjszaka

Lassan már nincs hírértéke annak, hogy 53 illegális határátlépőt kapcsoltak le az éjszaka Szeged környékén, viszont a Kálvária sugárúton történteknek annál inkább:

  • a szegedi rendőrök hajnal 1-kor kiszúrtak egy Iveco teherautót,
  • megállították,
  • a raktérbe pillantva 18 férfit találtak,
  • akik (természetesen) nem tudták igazolni magukat.

A román embercsempészre akár 15 év is várhat. Az akciót a Szeged365 történetének leghosszabb nevű rendőri szerve bonyolította le, megpróbáljuk leírni, így hívják őket:

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály

MEGLEPETÉS A RAKTÉRBEN: 18-AN ÜLTEK AZ IVECO HÁTULJÁBAN

A fenti szóösszetétel tagjai a rendőrség közleménye alapján 2022. május 24-én 1 óra 20 perckor Szegeden a Kálvária sugárúton ellenőriztek egy magyar honosságú Iveco Daily típusú kisteherautót. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 18 határsértőt találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

EGY ÉV KONTRA TIZENÖT – SOKÁIG ÉLVEZHETI MAJD A MAGYAR VENDÉGSZERETETET A ROMÁN SOFŐR

A román sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van. Drága kör lesz ez, mint a hatóság közleménye írja, az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

MOST NEM VOLT FOGÓCSKA

A ma reggel érkezett közlemény nem tartalmazott olyan akciófilmbe illő jeleneteket, mint amilyenek a legutóbbi, Klebelsberg-telepi, vagy az azt megelőző, Horgosi úti leleplezéseket jellemezték.

  • Május 6-án, reggel 8 előtt egy migránsokkal teli furgon ütközött villanyoszlopnak a hattyasi fagyizónál, a sofőr egy fiatal román nő volt, aki futva próbált menekülni a cseh rendőrök elől.
  • Kicsivel előtte, 2022. március 23-án 4 óra 25 perckor pedig a PICK Szeged előtt, a Horgosi úton próbáltak ellenőrizni egy Fiat Ducato-t, melynek sofőre előbb elütött egy rendőrt, majd elmenekült a helyszínről.

A Klebelsberg-telepi akció teljes egészében így nézett ki:

…itt pedig a Horgosi úti elütés-kergetőzés részleteit találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb