Közélet

Megalakult az új kormány, Orbán Viktor hamarosan rendkívüli bejelentést tesz

Orbán Viktor hamarosan rendkívüli bejelentést tesz. A miniszterelnök a Facebook oldalán jelezte szándékát, mindezt nem sokkal a kormány tagjainak hivatalos eskütétele után.

Orbán Viktor ezt megelőzően a Parlamentben beszélt és mutatta be az új kormány tagjait, akik letették az esküt és átvették a köztársasági elnöktől a kinevezési okmányukat. Ezzel hivatalosan is felállt az ötödik Orbán-kormány.

FRISSÍTVE (17:45): MÁTÓL HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET VAN MAGYARORSZÁGON

Orbán Viktor videós beszédében kiemelte: a ma esküt tett kormány azonnal megkezdte a munkáját. “Egyetlen percet sem vesztegettünk, mert a szomszédban háború zajlik. Egy olyan háború, amelynek még senki sem látja a végét. Ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra. Kockára teszi a fizikai biztonságunkat, és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is” – tette hozzá, majd azt nyilatkozta, hogy:

“A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve, ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet. A járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan, ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és magyar családokat”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb