Mindenmás

Minden estére jutott verekedés a Szegedi Borfesztiválon – Szeged365 interjú az őrző-védő cég ügyvezetőjével

Kötekedett, az asztalokat borogatta, majd rátámadt a biztonsági őrökre is szombat este a Szegedi Borfesztiválon egy ittas férfi. Az esetről Olvasóink posztoltak egy képet Szeged 365 társalgó csoportunkba, igaz, a fotó egy baráti szelfinek indult, végül a srácok az év legütősebb pillanatképét hozták össze. A bunyóval kapcsolatban megkérdeztük a Borfesztivált biztosító Insure Security ügyvezetőjét, Nagy Tibort arról, hogy mi is történt pontosan. Azt is megtudtuk, hogy ez nem egyedi eset volt, minden estére jutott egy-egy kisebb bunyó a rendezvény 10 napja alatt.

A BIZTONSÁGI ŐRÖKNEK IS NEKIMENT AZ AGRESSZÍVEN VISELKEDŐ FÉRFI

Nagy Tibor elmesélte, szombat este az egyik borász standról érkezett a bejelentés a biztonsági szolgálathoz, miszerint egy ittas férfi kötekedik a személyzettel és borogatja az asztalokat. “Két idősebb kollégánk volt a közelben, akik azonnal a helyszínre siettek, őket követte még egy másik járőrpár. Az ittas személy a két idősebb biztonsági őrt azzal fenyegette, hogy agyonveri őket, majd nekik is ment” – idézte fel az eseményeket az ügyvezető. Mint mondta, kollégái az ilyenkor bevett protokollnak megfelelően kiszedték az agresszíven viselkedő férfit a tömegből, majd a két fiatalabb biztonsági őr követte őket és testi kényszert alkalmazva leszorították a földre, hogy ne tudja őket ütni – vágni. A rendőrség kiérkezéséig lent is fogták a földön az igen jó erőben lévő férfit.

MÉG A KIÉRKEZŐ RENDŐRÖKBE IS BELEKÖTÖTT

Közben a bevett eljárás szerint a diszpécser értesítette a rendőröket is. A földre letepert férfi még ekkor sem nyugodott le, a kiérkező rendőrökbe is belekötött. Szerencsére az intézkedés során személyi sérülés nem történt. Ahogy Nagy Tibor elmondta, azért is szorítják le ilyenkor a földre az illetőt, hogy saját magában és másban se tehessen kárt. Végül a rendőrök megbilincselve elvitték az illetőt, akit bent is tartottak egy jó ideig, mivel továbbra is nagyon agresszíven viselkedett.

NAGYOBB PROBLÉMA AKKOR SZOKOTT KELETKEZNI, HA A TÚLZOTT ALKOHOLFOGYASZTÁS VALAMILYEN DROGGAL PÁROSUL

Az ügyvezető hozzátette, aki ilyen agressziót nem mutat, azt azért el szokták engedni. Mint mondta, általában akkor szoktak ennyire erőszakosan viselkedni, ha az alkohol valamilyen droggal párosul, ha csak önmagában ittas személyről van szó, az sokkal kisebb problémát okoz a biztonsági személyzetnek. Mégha össze is kapnak, odamegy a biztonsági őr, lenyugtatja őket, és általában ez elég szokott lenni ahhoz, hogy abbahagyják.

A BORFESZTIVÁL 10 NAPJA ALATT MINDEN ESTÉRE JUTOTT EGY – EGY VEREKEDÉS

Nagy Tibor abba is beavatott bennünket, hogy elég sok atrocitás történt a Borfesztivál 10 napja alatt, minden estére jutott egy-egy verekedés, de ezeket a biztonsági őrök különösebb probléma nélkül tudták kezelni. Rendőri beavatkozást csupán a fent említett esetben vont maga után az intézkedés. Mint mondta, ezzel ők is és a szervezők is számoltak, hiszen két év bezártság után először volt ekkora fesztivál Szegeden. A kisebb verekedéseket pedig meg tudták fékezni, elkerülve, hogy nehogy nagyobb baj legyen, például tömegverekedés alakuljon ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb