Mindenmás

Kecskeméti gimnazisták mentették meg egy balesetet szenvedett biciklis életét

Két középiskolás fiú sietett egy 45 év körüli férfi segítségére, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten vasárnap. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a segítségkérés időpontjában a kerékpáros már nem lélegzett, a két srác a mentésirányító telefonos instrukciói alapján kezdte meg az illető újraélesztését. “Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a biciklist” – írta közleményében az OMSZ.

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, egy 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Hatalmasat esett kerékpárjával a forgalmas utcán, ezért rögtön többen a segítségére siettek. Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést.

A beszámoló szerint gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak.

“Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét” – zárta sorait a mentőszolgálat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb