Szegedi Arcok

Mindenki nyugodjon meg: továbbra is egy szegedi lány férje vezeti a 100 Leggazdagabb Magyar listáját

A 100 leggazdagabb magyar 2022-es rangsorát idén is Mészáros Lőrinc vezeti 480 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi 420 milliárd forinttal – írja a 100 Leggazdagabb Magyar című kiadvány alapján az Index. Igazi (?) szegedi büszkeség, hogy a lista első két helyezettje erőteljesen kötődik városunkhoz,

  • a 480 milliárdos vagyonon csücsülő Mészáros Lőrinc tavaly szeptemberben a szegedi születésű Várkonyi Andreát vette el feleségül,
  • míg a második helyezett, 420 milliárdos Csányi Sándor a Pick Szegedet is birtokló Bonafarm csoport alapító-tulajdonosa.

Kettejükkel igazából mi, szegediek is együtt gazdagodunk, ha úgy vesszük. Ha nagyon úgy.

60 MILLIÁRDDAL LETT VASTAGABB MÉSZÁROS LŐRINC

A 2022-es rangsor szerint idén is Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal gyarapodott. A lista második helyén továbbra is Csányi Sándor, OTP-vezér áll, az ő vagyona azonban nem gyarapodott az OTP részvényárfolyamának gyengélkedése miatt. 

MEMO IDE VAGY ODA, A NEMZET GATTYÁNJA LECSÚSZOTT A DOBOGÓRÓL

A dobogóra idén először került fel Felcsuti Zsolt, a géptartozékgyártó MPF Holding többségi tulajdonosa 345 milliárd forintos vagyonával Gattyán Györgyöt szorította le a negyedik helyre. A kiadvány Gattyán György vagyonát pedig 320 milliárdra becsülte. 

Az idei, huszonegyedik összeállítás adatai szerint az összesített vagyon (megpróbáljuk kiírni, durva lesz) 6223,5 millárd forintot tett ki.

Ez csaknem 637 milliárddal több az előző évhez képest. Ugyanez az első, 2002-es kiadás összegzése szerint mindössze 632,4 milliárd forint volt, a legutolsó, 2021-es adatok szerint pedig 5586,7 milliárd.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb