Közélet

A hét meglepetése: mindössze egyetlen riasztást kaptak a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédők a viharban

A legmagasabb fokú, piros riasztást adták ki zivatarveszély miatt Szeged környékére szerdán, az égi áldás pedig centis jégdarabok formájában érkezett meg. A Szeged365 olvasóitól egész este özönlöttek a fotók és videók tucatjai, amikor pedig csütörtök reggel felhívtuk a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Molnár Krisztinát, arra számítottunk, rekord mennyiségű riasztásról fog beszámolni.

Ehhez képest valami egészen más történt.

Mint a megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a szerda esti viharban Szegeden nulla, azaz nulla darab riasztást kaptak.

Ha az egész Csongrád-Csanád megyét nézzük, ez a szám egyre nő, az egyetlen eset Földeákon történt, az alábbi, olvasói galériát követően elmeséljük, mi történt.

FÖLDEÁKON HÁROM NÉGYZETMÉTERT DOBOTT LE EGY CSALÁDI HÁZ TETEJÉRŐL A VIHAR

Mint Molnár Krisztina elmondta, az egyetlen eset Földeákon történt, itt villám csapott egy ház melletti fűzfába, nagyjából három négyzetméteren dobva le a cserepeket. A szakember elmondta, hogy egész délután a kialakuló helyzetet elemezgették a szegedi központjukban, az ügyelet nagyon készült, szinte biztosak voltak benne, hogy pincéket fog elárasztani a víz, ágakat fog leszakítani a vihar, ehhez képest az egyetlen riasztás egészen pozitív meglepetés volt.

“Én azt hittem, nagy durranás lesz, de csak pukkant egyet” – írta Peti nevű olvasónk, aki a fotót lőtte a Móra Ferenc Múzeumnál. Köszi, zseniális lett!

RUZSÁN BARACK NAGYSÁGÚ JÉG HULLOTT

A jég viszont elég rendesen megszórta a várost, egy tűzoltó ismerősünktől azt az információt kaptuk, hogy Ruzsán volt a legcsúnyább a helyzet, ott sárgabarack nagyságú jég hullott. Szegeden viszont volt egy rész – a Radnóti és a Bérkert utca közötti szakasz – ahol abszolút nem esett jég.

Máshol annál inkább, a legütősebb olvasói fotókat a Szeged365 Facebook oldalon és az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze:

Szeged365 olvasói fotók: Szőllősiné Némedi Melinda, Rittler Tamás, Péter Zsolt – hálás köszi Nektek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb