Mindenmás

Korszerűsítés és megújuló energia – vállalkozásfejlesztés zajlik a CONTEXT-Szeged Kft.-nél

A Context-Szeged Kft. 75,37 millió forint uniós feltételes támogatást nyert „A mikro-,kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című, GINOP-Plusz-1.2.3-21 kódszámú pályázati kiíráson Széchenyi Terv Plusz keretében – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Mint kiemelték, a 107,68 millió forintos összköltségvetésű beruházásból szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, világításkorszerűsítés, árnyékoló beépítés, hőszivattyús rendszer és napelemes rendszer telepítése valósul meg, valamint eszközbeszerzés, képzés és tanácsadás.

KORSZERŰSÍTÉS A MAGASABB SZÍNVONALÉRT

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a szegedi telephelyű vállalkozás textil- és ruházati kiskereskedelemmel foglalkozik. A szolgáltatását az ingatlan energetikai korszerűsítésével teszik még magasabb színvonalúvá és ügyfélcentrikusabbá. A projekt keretében a Teréz u 3. szám alatti megvalósítási helyszínen valósul meg a korszerűsítés:

  • 1320 m2-en világításkorszerűsítés,
  • 850 m2-en függőleges hőszigetelés,
  • 5379 m3-en fűtéskorszerűsítés,
  • 190 m2-en nyílászárócsere
  • és 200 m2-en árnyékoló beépítés.

Technológia fejlesztést eredményező eszközbeszerzés is történni fog: 1 db HP Color LaserJet Enterprise M652dn színes lézernyomtató, 1 db Kyocera ECOSYS M8124cidn, 1 db JACK C4-3-32R/233 Mikro interlok, 1 db Jack C4-3-03/233 típusú. 3 szálas, automata ipari interlock, munkaállomás kerül beszerzésre.

NAPELEMMEL A MEGÚJULÓ ENERGIÁÉRT

Mindezek mellett a megújuló energia terén is fejlődés várható, hiszen egy 49 kW-os napelemrendszer kerül az épület tetejére. A telepített napelemes rendszer nagyjából fedezi az ingatlan várható áram szükségletét. 50 kW-os hőszivattyús rendszer kerül telepítésre. A fejlesztésnek köszönhetően csökken a rezsi költségünk, melynek eredményeként további fejlesztéseket tudunk eszközölni. A fejlesztés jelentős mértékben hozzájárul a cég és alkalmazottainak környezettudatos gondolkodásához, munkavégzéséhez. A fejlesztés egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, és a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. A beruházások megkönnyítették a cég alkalmazottainak munkáját, illetve segítettek megtartani munkahelyüket is – áll a közlemény végén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb