Szegedi Arcok

Az SZTE oktatója, Prof. Dr. Sümegi Pál nyerte idén az egyik legnagyobb presztízzsel bíró földrajzi elismerést, a Lóczy Lajos Emlékplakettet

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földtani és Őslénytani Tanszékének vezetője, Prof. Dr. Sümegi Pál kapta az egyik legnagyobb presztízzsel bíró földrajzi elismerést, a Lóczy Lajos Emlékplakettet, amelynek díjazottjai között korábban szerepelt a szegedi kötődésű Pál Molnár Elemér, illetve a híres televíziós személyiség, Juhász Árpád – olvasható az egyetem honlapján.

Mint írják, a Magyarhoni Földtani Társulat Elnöksége 2009. december 18-i ülésén úgy határozott, hogy a Társulat 2010 márciusától a földtudományok terén végzett kiemelkedő, illetve tartósan eredményes oktatási és közművelődési tevékenység elismerésére, az arra érdemes jelöltnek a Lóczy Lajos Emlékplakettet adományozza. Azóta minden évben kiosztják az elismerést. 2022-ben a Lóczy Lajos Emlékplakettet, az SZTE oktatója, Prof. Dr Sümegi Pál DSc kapta.

LÓCZY LAJOS MUNKÁSSÁGA NAGY HATÁSSAL VOLT RÁ

“Nagy örömmel vettem át a Lóczy Lajos Emlékérmet a Magyarhoni Földtani Társulat elnökétől 2022. április 30-án. Örömömnek oka rendkívül sokrétű volt, de nyugodtan írhatom, hogy idősebb Lóczy Lajos geológus élete és munkássága, tudományos művei egész életemet, kutatói és oktatói pályámat meghatározták, a szintén csak cikkekből és könyvekből ismert James Croll skót geológussal, és a norvég Thor Heyerdahl világmindenessel együtt” – nyilatkozta az SZTE oktatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb