Sport

Megvan Dragan Vukmir utódja: Alekszandar Sztevanovics a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője

Miután áprilisban Dragan Vukmir váratlanul beadta a felmondását és távozott a Szeged – Csanád Grosics Akadémiától, ma a klub közleményében bejelentette, megvan a Diósgyőrhöz igazoló vezetőedző utódja. A posztot a következő szezontól a 48 esztendős, UEFA Pro-licencel rendelkező Alekszandar Sztevanovics fogja ellátni, aki január óta már szakmai tanácsadóként segíti a klub életét.

AZ ÚJ VEZETŐEDZŐ HAZÁJÁBAN A DINAMO PANCSOVA ÉS AZ FK OBILIC BEOGRAD CSAPATOKAT ERŐSÍTETTE

Ahogy a klub közleményében írta, Alekszandar Sztevanovics 1974-ben született a szerbiai Pancsován. Játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jereván csapatával bajnokságot és kupát is nyert.

SZTEVANOVICS 2018 – BAN SZEREZTE MEG AZ UEFA PRO – LICENCET, KÉT ÉVE PEDIG A SZERBIAI UEFA A – LICENCES EDZŐKÉPZÉS VEZETŐJE VOLT

2006-ban befejezte játékos karrierjét és még abban az évben megszerezte az UEFA A- licencet. 2008-tól a szerb labdarúgó szövetségnél dolgozott oktatóként, ezzel párhuzamosan pedig a szerb harmadosztályban volt vezetőedző a Dinamo Pancsova, majd a Zeljeznicar Pancsova együttesénél. Később másodedzőként segítette a Szuperligában szereplő Vozdovac csapatát. 2018-ban megszerezte az UEFA Pro-licencet, két éve pedig a szerbiai UEFA A-licences edzőképzés vezetője volt.

“KARAKTERES EDZŐ, AKI EMBERILEG ÉS SZAKMAILAG IS ILLIK A KLUB FILOZÓFIÁJÁHOZ”

“Alekszandar januárban érkezett klubunkhoz szakmai tanácsadóként. Az utánpótlás csapatok mellett a felnőtt együttesünk számára is sokat segített. Sok közös gondolatunk van a labdarúgást illetően. Segített a döntés meghozatalában, hogy fél évet eltöltött nálunk, így jól ismeri a csapatot és a játékosokat. Karakteres edző, aki emberileg és szakmailag is illik a klub filozófiájához, így nem volt nehéz megállapodnunk. Sok sikert kívánok neki a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál” – nyilatkozta Adem Kapic, a klub sportigazgatója.

Forrás és fotó: szeged-grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb