Sport

Hatalmasat vert oda a Pick Szeged a Dabasnak, bravúros győzelemmel zárták az alapszakaszt

Magabiztos sikerrel hangolt a Pick Szeged a bajnoki döntőre, hiszen az utolsó alapszakaszbeli meccsükön a Dabas otthonában 38-17-re nyertek – írja a kékek honlapján.

A szegedi csapat egy jó hírrel indította a péntek esti beszámolót: Matej Gaber visszatért a keretbe, így az alapszakasz utolsó meccsén ő is játékra jelentkezett.

SZEGEDI ROHAM AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZBEN

Mint a péntek esti mérkőzésükről írják, Kent Robin Tönnesen kezdte a gólgyártást. A 3. percben Gaber jelezte, hogy minden rendben vele, egy remek átadás után lőtt a kapuba. Közel 40 szegedi szurkoló tapssal jutalmazta a találatát. Matej elkapta a fonalat, a 9. percben már háromszor zörgette meg a hálót, így 5-3-ra vezettek a szegediek. Jött egy hármas sorozat tőlük, így 12. percben 8-3-nál időt kért a Dabas. Ez sem ért sokat, mert jött egy újabb 3-0-s roham, 3-11 – a krónikához tartozik, hogy 11 percig nem kaptak gólt a szegediek, kiválóan védekeztek és Mikler Roli is jól védett. Juan Carlos Pastor forgatta a csapatot, a lendület megmaradt, így 21. percben már 15-5 volt az előnyük. A hajrában sem változott a helyzet, a félidőt Imanol Garciandía kínaiból szerzett gólja zárta, 10-20.

TOVÁBB NŐTT A KÜLNBSÉG

Rosta Miki két találata nyitotta a második játékrészt. Mirko Alilovic is védett egy hetest, majd több bravúrt is bemutatott, a 40. percben 25-13 volt a szegediek javára. Jött Alexander Blonz – zsinórban öt találat -, góljainak köszönhetően pedig tovább duzzadt az előnyük. A különbség pedig még tovább nőtt, főként a sok-sok labdaszerzésnek köszönhetően. A vége magabiztos siker, 38-17 lett a Szegednek, így győzelemmel zárták az alapszakaszt. Legközelebb június 3-án (péntek) 18.45-kor a bajnoki döntő első meccsén, a PICK Arénában a Telekom Veszprém csapatát fogadják.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb