Mindenmás

Áll a bál a Mars téren: a fizetős szombati parkolás mellé még egy lezárás is szítja a kedélyeket (frissítve a korlátozások részleteivel)

Ha a szokásos szombat délelőtti vásárlásodat ejtenéd meg Szeged legnépszerűbb piacán, és autóval érkezel, ne lepődj meg, ha a helyszínen kiabáló, felbőszült embereket hallasz kevésbé nyomdafestéket tűrő hangon beszélni. A riadalom oka pedig nem más, minthogy egy útfelbontás miatti lezárás illetve egy bekanyarodni tilos tábla állja útját az amúgy békésen parkolóhelyet kereső szegedi polgárnak.

Szegediek számára nem újdonság, hogy a Mars téren, a piac környékén szombati napon is érvényesek az egyébként hétköznapra hirdetett parkolási tarifák, de ha emellett még helyet sem találni az amúgy sem bőséges lehetőségek között, az már bosszantó. Egyik hűséges olvasónk ennek hangot is adott, azonnal értesítette szerkesztőségünket, fotókkal is szemléltetve nem csak az ő, de más autóval érkező vásárolni vágyók bosszúságának forrását. Éppen ezért nem meglepő, ha egyesek hangosan is kifejezésre juttatják – finoman szólva – nemtetszésüket a nyílt utcán.

CIKKÜNKRE REAGÁLT IS A SZOMBAT DÉLUTÁN FOLYAMÁN A PIACOT ÜZEMELTETŐ SZEGEDI VÁROSKÉP ÉS PIAC KFT, RÉSZLETESEN FELVÁZOLVA AZ OLVASÓNK ÁLTAL KÉPEKKEL IS DOKUMENTÁLT LEZÁRÁSOKAT ÉS AZOK ÜTEMEZÉSÉT

Mint megtudtuk, jelenleg önkormányzati beruházás zajlik, így a belvárosi termálkör kivitelezése miatt több ütemben is forgalomkorlátozásra kell számítani az alábbiak szerint:

  • Az első szakasz kivitelezése már javában zajlik, 2022. 05. 16-án kezdődött és várhatóan 2022. 06. 12-ig tart majd, a Csemegi utca valamint a Belügyminisztérium fennhatósága alá eső intézmény, vagyis a Szegedi Fegyház és Börtön személyi bejárója között.
  • Az első szakasz helyreállítása után 2022. 06. 13 és 06. 24. között a börtön személyi bejárója és zsilip kapus bejárója közötti terület kerül sorra.
  • A 2. szakasz helyreállítását követően előreláthatólag 2022. 07. 10-ig lezajlanak az említett zsilip kapus bejáró és a Cserzy Mihály utca közötti szakasz, majd ezután július végéig a Cserzy Mihály utca és a Mars tér 7. szám közötti területen végzendő munkálatok.

EGY KIS SEGÍTSÉG AZ ARRA KÖZLEKEDŐKNEK

Az első ütem kivitelezése alatt a Boros József utca Csemegi utcáig tartó szakasza zsákutcává minősül. A Csemegi utcából a Bakay Nándor utca irányában tudunk majd kihajtani, a Cserzy Mihály utca megközelítése pedig a körút felől lesz lehetséges.

Az első három szakasz építésekor a Belügyminisztérium előtt egyirányú forgalomra kell számítani a Cserzy Mihály utca és a Csemegi utca között. Egyedül a fogvatartási intézmény járműveinek lesz engedélyezett a behajtás a lezárt sáv szakaszos bontásával.

A 2. szakasz munkálatai során a Boros József utca már nem minősül zsákutcának, az utolsó ütem kivitelezése alatt pedig már ismét kétirányúvá válhat a forgalom a börtön épülete előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb