Közélet

Ezentúl Google térképen is elérhető a szegedi Volánbusz-menetrend

Megérkeztek a Google Térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei – számolt be róla Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM, de a választások előtt még ITM volt) közlekedésért felelős államtitkára. Mint közösségi média posztjában írta, a mai naptól fokozatosan jelennek meg a helyi menetrendek a Google Maps-en, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

Az ország közel 70 városában, többek között Szegeden, Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban lesz így egyszerűbb megtervezni a közlekedést. A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül. A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni.

Mint Vitézy írta, a fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást.

“Egy évtizeddel ezelőtt a BKK a vezetésemmel elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS menetrendi adatait, amit aztán néhány évvel később a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi menetrendjeivel is követtünk. Mától ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást” – zárta sorait az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb