Közélet

Két szomszédos ország autósai továbbra is hatósági áron tankolhatnak Magyarországon

És továbbra is megérheti nekik átjárni, mert otthon többet fizetnének az üzemanyagért – olvasható a szeretlekmagyarorszag.hu hasábjain. Mint írják, péntektől csak magyar rendszámmal lehet tankolni kedvezményes áron Magyarországon – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A Hotankoljak.hu becslése szerint a külföldi autósok így átlagban 661 forintot fizetnek a 95-ös benzin literéért, a gázolajért pedig 679 forintot.

Csütörtökön nem sokkal éjfél előtt megjelentek a részletszabályok is a Magyar Közlönyben, ezek alapján pedig van egy kivétel: azon országok autósai, ahol szintén hatósági ár van bevezetve és ott megengedik, hogy a magyarok is hatósági áron vegyenek üzemanyagot, ők nálunk is hatósági áron, vagyis 480 literenkénti áron tankolhatnak.

A HVG cikke szerint eddig két szomszédos országban vezettek be hatósági árat az üzemanyagokra.
Szlovéniában az eurosuper 95 kiskereskedelmi árát 1,54 euróban, vagyis 605 forintban, az eurodízelét pedig 1,668 euróban, vagyis 655 forintban határozták meg. Szerbiában 95-ös benzin maximum 184 dinárba, átszámítva 615,5 forintba kerül, a dízelért pedig 202,2 dínárt, vagyis 646 forintot kell fizetni literenként.

Ezek alapján az ott élőknek továbbra is megérheti átjárni tankolni 480 forintos literenkénti áron, hiszen mindkét országban jóval többet kell fizetni a hatósági áras üzemanyagért.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: natūralaus akmens
'Fel a tetejéhez' gomb